HOROR! Dvoipomesečna beba preminula od korone - zatražena hitna obdukcija

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2022, 18:35

HOROR! Dvoipomesečna beba preminula od korone - zatražena hitna obdukcija

Reč je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom lečenju 17 dana.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć zatražio je obdukciju bebe stare dva i po meseca koja je jutros preminula kod kuće u Danilovgradu. Polučasovna reanimacija tima HMP na licu mesta nije dala rezultat.

-   Beba je bila kovid pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore - saopšteno je iz Zavoda za HMP i Instituta za javno zdravlje.

Dodaju: "Nakon dolaska na kontrolu početkom ove sedmice, beba je preventivno zadržana u bolnici i nakon toga, sa urednim nalazima, otpuštena na kućno lečenje".

Neposredni uzrok smrti biće ustanovljen nakon rezultata sudsko medicinske obdukcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora: Više od 2.000 zaraženih, troje preminulih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jan.2022

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata 2.217 osoba inficirano korona virusom, dok je među troje preminulih, koji su povezani sa COVID-19, beba od nepuna tri mjeseca, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ). Beba je imala blage simtome, bez temperature i bez upale pluća, ali su joj još u prenatalnom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.