Turkmenski lider poziva javnost da pomogne u odabiru imena skoro kompletnog grada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2022, 21:58

Turkmenski lider poziva javnost da pomogne u odabiru imena skoro kompletnog grada

Novi predsjednik Turkmenistana pozvao je na javnu raspravu o imenu novog grada u provinciji Akhal izvan glavnog grada Dušanbea, za koji novi predsjednik zemlje kaže da je "pri kraju". Državni list Neutral Turkmenistan objavio je 29. aprila da se Serdar Berdimuhamedov "dotakao teme izbora dostojnog imena za budući grad" i pomenuo "svrsishodnost iznošenja ovog pitanja u nacionalnu diskusiju" tokom posjete sajtu. Mnogi u centralnoazijskoj autoritarnoj naciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Turkmenistan traži ime za novi grad u izgradnji

Izvor: Danas, 29.Apr.2022

Novi predsednik Turkmenistana pozvao je na javnu raspravu o imenu za novi grad u izgradnji, javili su danas državni mediji u toj zemlji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.