Tadić i Klintonova počeli razgovore

Izvor: Blic, 12.Okt.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Klintonova počeli razgovore

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se danas sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton u Palati Srbija. Tadić je državnu sekretarku SAD dočekao ispred Palate Srbija, gde je Klintonova stigla u pratnji petnaestak automobila Vlade Srbije i ambasade SAD u Beogradu.

Tadić i šefica američke diplomatije zadržali su se pre ulaska u Palatu u kraćem razgovoru. Oni će razgovarati tet-a-tet, a potom će im se, iza zatvorenih vrata, pridružiti delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve zemlje. Nakon toga Tadić i Klintonova će se obratiti novinarima, očekuje se oko 17 časova.

Posle susreta s predsednikom Klintonova će se sastati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem i ministrom odbrane Draganom Šutanovcem, u odvojenim susretima. Svi sastanci biće održani u Palati Srbija.

Saobraćaj u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu bio je zatvoren dvadesetak minuta pred dolazak američke državne sekretarke

U večernjim satima državna sekretarka razgovaraće s predstavnicima nevladinih organizacija.

Dolazak Klintonove prate bezbednosne mere prvog stepena, pa je duž tog bulevara na svakih pedesetak metara rasporedjeno po pet-šest policajca, a na zgradi Palate Srbije su snajperisti.

Klintonova je drugi visoki zvaničnik najuticajnije države sveta koji za godinu i po dana dolazi u posetu Beogradu i prema procenama i u Vašingtonu i u Beogradu daće dodatnu dinamiku unapređenim odnosima dve zemlje.

Ona će, kako saznaje "Blic", sagovornicima u Beogradu preneti dve poruke. Jedna je podrška priključenju Srbije Evropskoj uniji, a druga je podrška građanima i zahtev da političari počnu da rešavaju goruća pitanja od kojih zavise obični ljudi i mogućnost da ostvare svoja prava. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.