Tadić: Tribunal nema nove uslove

Izvor: B92, 09.Nov.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Tribunal nema nove uslove

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić rekao da je zbog same Srbije neophodno otkriti ko je pomogao skrivanju haških optuženika.

To je važno i zbog bezbednosnog sistema države i zbog poštovanja vladavine prava, rekao je predsednik.

Nakon sastanaka s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom u Beogradu, Tadić je rekao da ne postoje novi uslovi za nastavak evropske integracije Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ova poseta realizuje se u okviru redovnih aktivnosti glavnog tužioca uoči podnošenja redovnog izveštanja Savetu bezbednosti o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom

Tadić je kazao da je s Bramercom razgovarao i o regionalnoj saradnji i da mu je preneo da ima utisak da sve zemlje regiona nisu sa istim motivom sarađivale sa Haškim tribunalom.

Predsednik Srbije je ocenio da su neke države regiona sa Tribunalom sarađivale zato što im je to bila obaveza, dok je Srbija svoje obaveze ispunila zbog toga što poštuje vladavinu prava i jer je to njeno vrednosno opredeljenje.

Bramerc se u utorak po podne sastao s ministrom Rasimom Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Na sastanku Bramerca i Ljajića, predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, rečeno je da se od nadležnih organa Srbije očekuje razrešenje pitanja sprovođenja istrage o mreži pomagača bivših haških begunaca.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.