Tadić se danas sastaje sa Bramercom

Izvor: Blic, 09.Nov.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se danas sastaje sa Bramercom

Predsednik Srbije Boris Tadić primiće danas glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, sa kojim će razgovarati tokom drugog dana Bramercove posete Beogradu.

Bramercova poseta se realizuje u okviru redovnih aktivnosti glavnog tužioca uoči podnošenja redovnog izveštanja Savetu bezbednosti UN o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Bramerc je posetu započeo juče radnu posetu Beogradu razgovorima s ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rasimom Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem o aktuelnim haškim predmetima, nastavku saradnje sa Srbijom i procesuiranju jataka haških optuženika.

"Nastavljamo borbu zajedno", poručio je Bramerc na kraju sastanka sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vukčevićem, kako je novinarima, posle njihovog sastanka, preneo zamenik tužioca Bruno Vekarić.

Na sastanku Bramerca i Ljajića, predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom , rečeno je da se razrešenje pitanja sprovođenja istrage o mreži pomagača bivših haških begunaca očekuje od nadležnih organa Srbije, saopštio je Nacionalni savet za saradnju sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju.

Bramerc i Ljajić su, kako je navedeno, konstatovali da pitanje sprovođenja istrage spada u tehničke aspekte saradnje Srbije sa ti sudom i ne predstavlja novi uslov.

Ljajić i Bramerc su se saglasili da se saradnja Srbije i Tribunala u oblasti dostavljanja dokumentacije, pristupa arhivama državnih organa i svedocima i drugim tehničkim aspektima odvija na visokom profesionalom nivou i da nema nijednog otvorenog pitanja.

Povezane vesti: Akcija u poslednji čas Haški istražitelj i novi tim policajaca tražiće Ratka Mladića Bramerca zanima kako će se oduzimati imovina I dalje presudan Serž Bramerc
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.