Tači: Kosovo u boljoj poziciji od Srbije

Izvor: S media, 29.Avg.2011, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo u boljoj poziciji od Srbije

Kosovo se ne plaši nastavka dijaloga Beograda i Prištine, jer je u boljoj poziciji id Srbije, izjavio Hašim Tači. Brisel i SAD rade na očuvanju teritorijalnog integriteta Kosova.

Premijer takozvane države Kosovo Hašim Tači izjavio je danas da Kosovo nema razloga da se plaši nastavka dijaloga koji je zakazan za 2. septembar jer je Kosovo u boljoj poziciji od Srbije.

Tači je to kazao u parlamentu. Komentarišući optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Gljaufa Konjufce iz Pokreta Samoopredelenje da dijalog ne treba nastaviti, on je rekao da je Kosovo u daleko povoljnijoj situaciji od Srbije i dodao da je do kraja demaskirana ideja Beograda o podeli Kosova.

Dačić: Napuštanje severa jednako etničkom čišćenju!

Tači: Tadić i ja ne smemo da propustimo priliku

Ko su najuticajnije žene na Kosovu

"Dobili smo reakcije iz Brisela i SAD o očuvanju teritorijalnog integriteta Kosova", kazao je Tači.

Povodom optužbi da se predlozima zakona o očuvanju istorijskog jezgra Prizrena i Velike Hoče stvaraju mini države, Tači je rekao da ga ne čudi da se tome suprostavlja Samoopredeljenje, već je iznenadjen ponašanjem poslanika koji su bili učesnici razgovora u Beču o stausu Kosova i koji se sada suprostavaljaju usvajanju tih zakona.

"Ovi poslanici galame kako se stvara mini država unutar Kosova i da se Kosovo deli, medjutim, praksa je do sada pokazivala suprotno", rekao je on.

Premijer je pozvao poslanike da usvoje zakone koji proizilaze iz paketa medjunarodnog posrednika Martija Ahtisarija i podsetio da su zakoni koji se odnose na Veliku Hoču i Prizren takdoje deo tog paketa.

Prema njegovim rečima, Kosovo treba da bude vrlo ozbiljno kada se radi o medjunarodnim obavezama, pošto je do sada imalo i ima podršku medjunarodnih prijatelja.

Tači je ocenio je da se suprostavljanje usvajanju zakona koji proizilaze iz paketa Ahtisarija čini šteta Kosovu i dodao da Kosovo ne mogu da ugroze njegovi gradjani srpske nacionalnosti već retorika prošlosti.

Na kraju sednice poslanici nisu izglasali izmenene i dopune Zakona o preduniverzitetskom obrazovanju kojima se predlagalo uvodjenje veronauke u osnovne i srednje škole.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.