TADIĆ U UTORAK SA SRBIMA IZ REGIONA

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ U UTORAK SA SRBIMA IZ REGIONA

BEOGRAD - U utorak u Beogradu zaseda Savet za odnose sa Srbima u regionu, rečeno je u Kabinetu predsednika Republike Borisa Tadića koji predsedava Savetom.

Na taj redovan sastanak Saveta, dolaze predstavnici nevladinih organizacija i kulturnih društava Srba, kao i njihovih političkih partija iz svih zemalja regiona, rečeno je u Kabinetu.

Savet za odnose sa Srbima u regionu je osnovan decembra 2009. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Beogradu, radi očuvanja njihovog identiteta, a posebno jezika.

Savet se stara o saradnji, zaštiti interesa i unapređivanju odnosa Srbije sa Srbima u regionu, saopšteno je tada. Članovi Saveta su predsednik Republike koji predsedava Savetom, predsednik Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, predsednik Vlade Mirko Cvetković, ministri i druge ličnosti. Agenciji Beta u Podgorici je danas potvrđeno da su na sastanak Saveta u Beogradu pozvani predstavnici parlamentarnih stranaka -Socijalističke narodne partije (SNP), Nove srpske demokratije (NOVA) i vanparlamentarne Narodne stranke (NS) i Demokratske srpske stranke (DŠ).

NOVA i NS su saopštile da će se odazvati Tadićevom pozivu, dok se najjača opoziciona partija, SNP, do sada nije oglasila.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.