Predrag Popović i Andrija Mandić sutra sa Tadićem

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predrag Popović i Andrija Mandić sutra sa Tadićem

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Predrag Popović potvrdio je Srni da će sutra ići u Beograd na sastanak sa predstavnicima Srba iz dijaspore i regiona, koji organizuje predsednik Srbije Boris Tadić.

"Dobio sam poziv i naravno da ću ići. To su redovni sastanci koje imamo otkad je predsednik Tadić osmislio tu ideju o okupljanju svih Srba iz dijaspore i regiona. Mislim da su to stalne konsultacije, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su konačno osmišljene na pravi način - saradnja Srba na svim poljima, nezavisno od toga gde žive”, istakao je Popović.

Komentarišući tvrdnje vladajuće koalicije od prošle godine da su lideri opozicionih partija iz Crne Gore odlaskom na sastanak sa Tadićem prihvatili da je Srbija njihova matična država, Popović je rekao da je njegova matična država Crna Gora i da to niko nikada u Srbiji nije osporavao, a posebno ne srbijanski predsednik.

"Zato se o govori o Srbima u dijaspori i regionu. Za Srbe u dijaspori matična država je Srbija, a za Srbe u regionu matične su one države u kojima su Srbi državotvorni narod. To su Crna Gora i Republika Srpska”, istakao je Popović.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je Srni da nije još obavešten o sastanku Tadića sa predstavnicima Srba iz dijaspore i regiona i da očekuje zvanični poziv kao i da je spreman da ide.

Mediji prenose da je Tadić uputio poziv za sastanak SNP-u, Novoj srpskoj demokratiji, Narodnoj stranci i Demokratskoj srpskoj stranci.

Lideri ovih partija Srđan Milić, Andrija Mandić, Predrag Popović i Ranko Kadić prisustvovali su prijemu i pre nešto više od godinu dana povodom stupanja na snagu Zakona o dijaspori i Srbima u regionu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.