Srbi sa Kosmeta odsečeni od sveta!

Izvor: Glas javnosti, Beta, 24.Apr.2010, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa Kosmeta odsečeni od sveta!

BEOGRAD - U vreme učestalih poziva Tačijeve vlade da se Srbi vrate na svoja ognjišta, u praksi se čine sve veći koraci ka etnički čistom Kosovu i Metohiji! Posle organizovanog kamenovanja povratnika u Žaču, Srbi na centralnog Kosmeta od juče su odsečeni od sveta!

Rašić: Tražio sam kompromisMinistar u kosovskoj vladi Nenad Rašić kaže da je isključeno 14 baznih stanica mobilne i fiksne telefonije Telekoma Srbije i Telenora, a da je za danas najavljeno isključenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i preostalih 10 stanica. On dodaje da je tražio prekid presecanja kablova i isključivanja antena mreže mobilne telefonije.- Tražio sam kompromis i prekid razaranja sistema telekomunikacija - kaže Rašić.Telekom isključio internet KosovuMenadžment Telekoma Srbije izdao je juče nalog da se obustavi dotok Telekomovog internet signala provajderima na Kosovu i Metohiji, saznaje nezvanično agencija Beta. Radnici Telekoma Srbije trenutno pokušavaju da osposobe fiksnu telefoniju u selima oko Gračanice.Operateri: Vandalski čin!Iz kompanije Telenor kažu da je signal njihove mreže na području centralnog Kosova slabiji ili znatno smanjen. Informaciju da je njihova oprema uklonjena s tog područja dobili su na osnovu uvida centra u Beogradu, dodajući da ne mogu da znaju konkretno stanje bez fizičkog pristupa predajnicima.Kompanija VIP mobajl saopštila je da je njihova mrežna infrastruktura na KIM u funkciji. Kako se navodi iz ove kompanije, na teritoriji Kosova imaju samo nekoliko predajnika, a oni nisu postavljeni na lokacijama na kojima su radnici Regulatornog tela za telekomunikacije Kosova skinuli antene i presekli kablove.U kompaniji Telekom ovaj potez privremenih kosovskih institucija ocenili su kao vandalski čin.

Jel to ta pravda i zakon koji je na kosovo trebao da provede Euleks pitam ja predsednika republike.Ako Euleks ne moze da ispuni svoju zadacu zasto se ne trazi od njega da napusti Kosovo, pa neka medjunarodna zajednica vidi sta ce da radi. Ovako za par meseci i oni preostali srbi na kosovu ce ga napustiti. Zasto se na Kosovo ne moze da vrati 1000 pripadnika srpske policije kako to stoji u Rezoluciji 1244. Ako to ne vazi onda ne vazi niti Rezolucuija 1244, pa recite to narodu otvoreno sta petljate i lazete narod.

Postoje jos dva pozivna broja koji rade legalno 049,i044..........

"Srbi sa Kosmeta odsečeni od sveta", "i sada su praktično potpuno odsečeni od sveta", "jer je komunikacija sa enklavama nemoguća ako ne rade mobilni telefoni", "Ugroženi životi starih i dece"...itd. Sve to nema veze sa istinom. Sve se politizuje. Tako je bilo sa strujom, tako i sada sa telefonijom, a bogami bice tako i sutra kada ce Srbi morati da imaju kosovske dokumente, tablice itd. Svidja se to nekome ili ne, Kosovo je DRZAVA, pa tako se i postupa, Sto se tice komunikacije da dodam jos nesto. U svakoj trafici na Kosovo ima da se kupi prepaid-karta Ipka ili vala900 (legalni provajderi) za 3 Eura cime se moze telefonirati 60 minuta mobilnim telefonon.

Kosovo drzava?!? haha! Kosovo je trenutni hemoroid na guzici Europe prouzrokovan NATO guzenjem i imperijalistickim tendecijama debelih i dijabeticnih amerikanaca

Hemoroidi, ako ne prolaze sami od sebe, obicno se SEKU! :))

Kao sto sam napisao u vezi jednog "komentara" koji je doticni beka prilozio u vezi drugog priloga danas, njega mucenika treba ignorisati. To ce ga najvise pogoditi. Zaista je bespredmetno odgovarati na njegove "komentare".

To je zato sto mi nismo siptare odsekli od sveta na vreme. Putuju preko ovog dela Srbije sa Srpskim pasosima bez problema, odavde im dolazi hrana, gradjevinski materijal, struja i mnogo jos cega. Njih niko ne kamenuje u Srbiji, mi smo ti koji smo im dali sva "ljudska prava", red je da ih im ukinemo.

Vi ste pokusali da odseknite Albance ne od sveta nego od zivota. Srpski pasosi ne trebaju Albancima, mi imamo nase pasose , a i ne moramo preko Srbije. Sto se tice biznisa, vi imate nesto da prodate a mi na srecu imame cime kupovati, ali to nije nikakva zavisnost, sve to moze da se kupi i negdje drugde. Kakva ste nam vi dali "ljudska prava", citaj malo ili gledaj u internetu sta su Srbi cinili na Kosovu naprimer od 1998 do 1999 godine. Nikada nista nas niste dali, tako da nikada vise ne mozete nista da nam uzimate!

Ma daj ... najgore od svega sto medju vama ima i dobronamernih i postenih Albanaca ...a i njih ste satrli ... Svakako da ne morate preko Srbije; da se ja pitam, davno bi granica bila zapecacena za sve sto nije Srpsko! Pa izvolite preko Makedonije, Albanije, i vasih saveznika, Djukanovica i Crne, Precrne gore! Kako te nije sramota da kazes da "nista niste dali" a gde su milijarde i milijarde dolara "jednodnevnih zarada koje smo od pocetka krvarili za to Kosovo, koje nam je VAS voljeni drug Tito otimao i vama davao?!?!

Tito vam je dao SVE! Od Srba je uzimao i vama nezasitim pascadima davao samo da ostanete mirni! Nije vam bilo dosta! Sta hocete vise koji K?!?!

Sram te bilo!

Kao prvo, onaj K zadrzi za sebe. Koliko je Srbija ulozila na Kosovo i koliko Srbija uzela od Kosova to najbolje znaju oni koji su ziveli na Kosovo. Raspitaj malo cijim parama se izgradio Beograd.

Ovakav bezobrazluk nisam odavno cuo. Sta kazes, nismo nista dali? Koliko je samo novca samodoprinosa u vreme vaseg dobrotvora broza odvajano za "nerazvijeno Kosovo" dok ste u albaniji Envera Hodze mogli da sanjate obucu, odecu, struju i hranu? Znas li koliko kosta Srpski pasos na Kosovu? A kuda idete u Evropske zemlje ako ne preko Srbije? Znas li koliko je izbeglih Srba imalo zabranu povratka na svoju zemlju 1945 da bi se rulja iz albanije naseljavala? Znas li istorijske granice tzv. drzave Kosova i sve siptarske vladare u periodu postojanja takve drzave? Znas li ti uopste ko je i kako crtao granice Kosova i po kom rezonu? A znas li kako su u istoriji prosli oni a posebno njihova deca koji ruse i skrnave Pravoslavne crkve i svetinje? Vi ste tu samo neko vreme i zbog toga sto su se Srbi odrekli Boga u komunisticka vremena, nesto kao epitimija, kazna. Niste vi tu zato sto je to vase nego zato sto nije imao niko gori od vas da nas Bog kazni. A to sta smo mi radili vama 1998 i ostalih godina, pa tako se svaka drzava obracunava sa otimacima stoke, ubicama iz zasede, kradljivcima zemlje i ostalim olosem koji cak i nema licnu kartu drzave u kojoj je a odlicno govori jezik naroda na cijoj se zemlji nakotio sto dovoljno govori da ste vi na nasem. Nece vas biti jednog dana dole nijednog a mi cemo uci pobozno sa krunom i krstom na celu da ponovo osvestamo i ocistimo nasu zemlju.

Dragi Beqa,

ti si u pravu. Svaka se lekcija uci. I mi Srbi ucimo, nazalost jos sporo, ali ipak ucimo. Hvala vam na lekciji koju ste nam dali. Srbi ce se truditi da je upamte. Srbi ipak respektuju svoje ucitelje. I one najgore. Toliko losi djaci nismo da ne mozemo da upamtimo vasu lekciju. A onda kada djak odraste, kako praksa nalaze : "Djak nije nikakav ako nije nadmasio ucitelja !"

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.