Smenjena građevinska inspektorka

Izvor: B92, 07.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjena građevinska inspektorka

Beograd -- Glavna građevinska inspektorka u Beogradu Dragana Pešić smenjena je sa te funkcije zbog nedavnog urušavanja kuća u Dubljanskoj ulici.

Ona je raspoređena na dužnost građevinskog inspektora, saopšteno je iz Gradske uprave. Zbog urušavanja kuća u Dubljanskoj ulici, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zatražio je od načelnika Gradske uprave da se ispita odgovornost nadležnih.

On je zatražio da se ispita odgovornost pomoćnika sekretara za urbanizam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i građevinske poslove Natalije Belić-Georgijev i pomoćnika sekretara za imovinsko-pravne poslove i građevinsku inspekciju Miroslave Daskalović, kao i još petoro zaposlenih u tim sekretarijatima.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, takva mera motivisana je dodatnim unapređenjem i povećanjem efikasnosti rada gradskih službi.

Dodaje se i da će nova gradska uprava nastaviti sa insistiranjem na odgovornosti svih onih koji su ovlašćeni da štite interese Beograđana.

U beogradskom naselju Čubura sredinom oktobra zbog klizanja terena srušila se jedna kuća od 50 kvadratnih metara i delovi dve manje kuće.

Kuće su se srušile u blizini gradilišta stambene višespratnice u Dubljanskoj ulici 35. Investitor je bila firma Optos, a izvođač radova preduzeće Gradnjakop.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.