Izvor: B92, 07.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Srbije i Republike Srpske

Beograd -- Premijeri i predsednici Srbije i Republike Srpske - Mirko Cvetković, Milorad Dodik, Boris Tadić i Rajko Kuzmanović, otvorili nove prostorije Predstavništva RS.

Kako su istakli, predstavništvo će biti sedište koordinacionog tela koje treba da usmerava saradnju predviđenu Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije i mesto gde će se okupljati privrednici, naučnici i kulturni radnici.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je na sastanku sa predsednikom i premijerom Republike Srpske, Rajkom Kuzmanovićem i Miloradom Dodikom, "konstatovano da implementacija specijalnih veza RS i Srbije ide u dobrom pravcu, ali je naglašeno da se ona dešava u okviru Dejtonskog sporazuma čiji je garant i Srbija".

"Srbija snažno podržava integritet Bosne i Hercegovine i očekuje da sve države u regionu podrže integritet Srbije", rekao je Tadić, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, posle druge sednice Veća za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske po Sporazumu o specijalnim paralelnim vezama.

On je rekao da Srbija principijelno ostaje privržena očuvanju i podršci identiteta svake regionalne države.

Premijer RS Milorad Dodik je, uz zahvalnost Vladi Srbije što je pomogla adaptaciju prostorija za Predstavništvo RS, istakao da će ta kancelarija na najbolji način reprezentovati saradnju RS i Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.