SPS obeležava dve decenije postojanja

Izvor: Politika, 17.Jul.2010, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS obeležava dve decenije postojanja

BEOGRAD – Socijalistička partija Srbije obeležiće danas dve decenije postojanja, tokom kojih je prešla put od vladajuće stranke devedesetih godina, gubljenja vlasti nakon petooktobarskih promena 2000. godine, do ulaska u aktuelnu Vladu Srbije u julu 2008. godine.

Na svečanoj sednici Glavnog odbora u Centru „Sava” socijalisti bi trebalo da usvoje nacrt novog programa, koji, kako je kazao predsednik stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ivica Dačić, predstavlja moderan program u kome je SPS definisana kao socijaldemokratska stranka koja se zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju i očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Lider socijalista je naveo da se radi o modernom programu, da je SPS definisana kao socijaldemokratska stranka, koja se zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju i očuvanje državnih i nacionalnih interesa, ali da kao stranka levice posebno stavlja akcenat na socijalnu pravdu i stvaranje društva jednakih šansi za sve.

Socijalisti će danas odrediti i datum održavanja kongresa stranke, koji će, kako je kazao Dačić, biti kongres velikih reformi i vreme novog početka SPS-a.

U novom programu, u koji je Tanjug imao uvid, SPS je zadržao temeljne vrednosti - slobodu, socijalnu pravdu i solidarnost, socijalisti su opredeljeni za društvo demokratskog socijalizma kao ideala kojem stremi levica, a zalažu se za uspostavljanje Srbije kao multietničkog, multireligijskog i multikulturalnog društva.

Tanjug

objavljeno: 17/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.