Preminuo oskarovac Bernardo Bertoluči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo oskarovac Bernardo Bertoluči

Slavni italijanski filmski reditelj i scenarista, oskarovac, Bernardo Bertoluči preminuo je u 77 godini, objavila je danas Flavija Skjavi, njegov publicista, javlja holivudski magazin "Varajeti".

Italijanski reditelj dobio je 1987. godine devet Oskara za ostvarenje "Poslednji kineski car", film koji spada u jedan od pet filmova koji su u vlasništvu Republike Kine.

Zahvaljujući svom radu među kojima su i filmovi "Konformista" , "Poslednji tango u Parizu", "Dvadeseti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vek", "Mali Buda" , "Ukradena lepota", "Sanjari", uticao je na generacije reditelja širom sveta.

Jedan je od najvećih italijanskih autora svoje generaciije, a uspeo je da se ostvari i u Evropi i u Holivudu, a dobitnik je i počasne nagrade na Kanskom festivalu 2011. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo slavni italijanski reditelj Bernardo Bertoluči

Izvor: Story, 26.Nov.2018

Veliki filmski umetnik izgubio je bitku s opakom bolesti… Čuveni italijanski filmski reditelj, Bernardo Bertoluči, preminuo je u 77. godini života od kancera, zbog kog je više od deset godina proveo u invalidskim kolicima. View this post on Instagram Día de luto para el cine. Buen viaje, maestro...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.