Predstavnici Albanaca Bujanovca, Preševa i Medveđe sa Kurtijem o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 15:36

Predstavnici Albanaca Bujanovca, Preševa i Medveđe sa Kurtijem o dijalogu Beograda i Prištine

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti sastao se danas sa gradonačelnicima Preševa i Bujanovca Arditom Sinani i Nagipom Arifijem, kao i opštinskim većnikom Medveđe Fehmijem Behom sa kojima je razgovarao o položaju Albanaca u te tri opštine, kao i dijalogu sa Beogradom.

Sinani je rekla da se u Preševu pogoršava situacija u vezi sa prošlomesečnim poplavama koje su nanele veliku materijalnu štetu uz tvrdnju da Albanci iz te opštine imaju problem jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodno vlasti iz Beograda postavljaju prepreke stranim investitorima zainteresovanim za ulaganje u tu opštinu, prenosi prištinski Indeksonline.

Arifi je ukazao na problem slobodnog prelaska administrativne linije između centralne Srbije i Kosova i na nepriznavanje diploma sa KiM.

Beha je na sastanku tvrdio da vlada u Beogradu diskriminiše Albance iz te opštine pasivizacijom adresa, čime je, kaže on, stotine Albanaca ostavljeno bez dokumentacije i Srbije i Kosova.

Na sastanku se razgovaralo i o nedavno održanom dijalogu u Briselu, za koji je Kurti rekao da će se zalagati za reciprocitet prava nacionalnih manjina.

Priština odvaja 100.000 evra za Preševo za štetu od poplava

Vlada privremenih institucija u Prištini izdvojiće 100.000 evra kao delimičnu pomoć za štetu od poplava u opštini Preševo, odlučeno je danas na sednici.

Premijer privremenih institucija Aljbin Kurti rekao je da je procenjeno da je šteta od poplava 325.000 evra, prenosi Koha.

Ministar finansija Hekuran Murati najavio je da će ta sredstva biti dodeljena iz potprograma nepredviđenih kategorija rashoda i da će biti uplaćena na račun opštine Preševo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada Kosova dodelila 100 hiljada evra za saniranje šteta od poplava u opštini Preševo

Izvor: Danas, 22.Jun.2021

Vlada Kosova je na današnjoj sednici izdvojila 100 hiljada evra za delimično pokrivanje štete od poplava u opštini Preševo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.