Nagorno-Karabah poziva međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Republike

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 13:35

Nagorno-Karabah poziva međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Republike

Ministarstvo spoljnih poslova nepriznatog Nagorno-Karabaha pozvalo je međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Republike.

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha kako bi se građanima zemlje obezbedila prava na život i miran razvoj. U trenutnim uslovima međunarodno priznanje Arcaha je jedini efikasan mehanizam za uspostavljanje mira i bezbednosti u regionu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova nepriznatog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nagorno-Karabaha takođe pozdravlja napore lidera zemalja-kopredsedavajućih Minskom grupom OEBS-a i međunarodne zajednice „koji su uglavnom usmereni na hitan prekid oružane agresije Azerbejdžana i deeskalaciju napetosti“, prenosi Sputnjik.

„Sve zahteve i pozive međunarodne zajednice cinično odbacuje trojni savez Turske, Azerbejdžana i terorističkih organizacija“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da je „veliki oružani napad“ Azerbejdžana praćen „ozbiljnim kršenjem međunarodnog humanitarnog prava, kao i zakona i običaja primenjivanih tokom oružanih sukoba“.

Ministarstvo navodi da „azerbejdžansko-turske oružane formacije namerno granatiraju gradove, sela i civilne objekte“, istakavši da „među civilima ima mnogo žrtava“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPAD AZERBEJDŽANA PRAĆEN KRŠENJEM HUMANITARNOG PRAVA: Karabah poziva međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020

Ministarstvo navodi da azerbejdžansko-turske oružane formacije namerno granatiraju gradove, sela i civilne objekte...Ministarstvo spoljnih poslova nepriznatog Nagorno-Karabaha pozvalo je međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Republike u svetlu pogoršanja situacije u regionu...- Pozivamo međunarodnu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.