Izvor: B92, 05.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović osuđen na novčanu kaznu

Beograd -- Vladimir Popović Beba osuđen je na novčanu kaznu od 300.000 dinara zbog, kako se navodi, neistina koje je izgovorio na račun advokata Slobodana Milivojevića.

Presuda je doneta u odstustvu Popovića i njegovog advokata Vlada Pavićevića, koji su bili odsutni zbog toga što su tražili izuzeće sudije Dragane Bošković, koja je i donela presudu. Popović je dužan da Milivojeviću, branioca prvooptuženog za ubistvo Zorana Đinđića, Milorada Ulemeka Legiju, isplati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sudske troškove, u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude.

Advokat Milivojević tužio je Popovića za klevetu zbog izjave koju je Popović izneo svedočeći pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu.

Popović je tada rekao da je Milivojević na saslušanju u policiji i kod istražnog sudije, pošto je uhapšen u akciji "Sablja" u martu 2004. godine, posle ubistva Đinđića, rekao da je sudija Okružnog suda u Beogradu Života Đoinčević "bio član zemuskog klana, da je držao oružje...", te da Milivojević time praktično "namestio" njegovo (Đoinčevićevo) hapšenje.

Uvidom u policijske i sudske zapisnike, sud je utvrdio da Milivojević tako nešto nije izgovorio. Đoinčević je takođe uhapšen tokom "Sablje", ali 15 dana pre Milivojevića.

Protiv njega nikada nije pokrenut krivični postupak, a prema sudskoj odluci, isplaćena mu je odšteta zbog nezakonitog hapšenja u iznosu od više od četiri miliona dinara.

Pavićević: Presuda doneta na silu

Branilac Vladimira Popovića Bebe, advokat Vlado Pavićević ocenio je danas u izjavi Tanjugu da je presuda kojom je njegov branjenik danas osuđen na novčanu kaznu od 300.000 dinara "doneta na silu".

Bivši šef biroa Vlade Srbije za informisanje Vladimir Popović osuđen je danas u Petom opštinskom sudu u Beogradu na novčanu kaznu od 300.000 dinara zbog neistina koje je tokom suđenja za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića izgovorio na račun advokata Slobodana Milivojevića, koji brani prooptuženog za ubistvo Đinđića, Milorada Ulemeka Legiju.

Pavićević je naglasio da ni on ni njegov branjenik nisu prisustvovali izricanju presude, i naveo da su 29. aprila zatražili izuzeće sudije Dragane Branković koja je tu presudu izrekla, kao i njeno razrešenje zbog "nezakonitog postupanja u tom predmetu".

Pošto o tim zahtevima još nije odlučeno, suđenje nije moglo da bude održano, naveo je Pavićević ističući da je presuda "izrečena na silu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.