Petković: Nikada nećemo odustati od formiranja ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 11:13

Petković: Nikada nećemo odustati od formiranja ZSO

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da Beograd nikada neće odustati od formiranja ZSO, jer je Beograd sve svoje obaveze ispunio i dokazao da je kredibilan učesnik u dijalogu.

On je za današnju "Politiku" rekao da ta apsurdna situacija mora da bude rešena u korist dijaloga i potpisanih sporazuma, ako je međunarodnoj zajednici stalo da dijalog bude nastavljen na ozbiljan i suštinski način.

Upitan da prokomentariše kakva je budućnost dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Petković je kazao da uz svu želju i spremnost Beograda da učestvuje u nastavku dijaloga ne možete, a da se ne zapitate kako da razgovarate sa nekim ko "baca pod noge sve prethodno postignute sporazume i ko se svom snagom zalaže za stvaranje velike Albanije".

"Oni koji godinama podržavaju Prištinu trebalo bi malo više da porade na svojim štićenicima koji se ne rugaju samo Beogradu, već i briselu. Pregovaranje i sporazumevanj ima smisla samo ako učesnici u procesu poštuju dogovoreno i ako postoji minimum neophodnog poverenja", zakljucio je Petković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Nikad nećemo odustati"

Izvor: B92, 05.Maj.2021

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Beograd nikada neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština...Petković je objasnio da se od toga neće odustati, jer je Beograd sve svoje obaveze ispunio i dokazao da je kredibilan učesnik u dijalogu...On je za današnju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.