Pajtić: Statut će biti usvojen do kraja marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Statut će biti usvojen do kraja marta

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da očekuje da će Statut Vojvodine do kraja marta biti usvojen u Skupštini Srbije.

"Važno nam je da se i zakon i statut nađu na dnevnom redu republičkog parlamenta u martu i da do kraja meseca budu izglasani kako bi pokrajinska skupština, do 31. marta, mogla da usvoji budžet, jer nam ističe privremeno finansiranje. To je javno obećala i predsednica skupštine", rekao je Pajtić u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za "Politiku".

Prema njegovim rečima, kada pokrajinski sekretari i republički ministri usaglase tekst zakona o nadležnostima Vojvodine, republička vlada će ga predložiti republičkom parlamentu i uputiti i Skupštini Vojvodine.

"Dakle, statut se ne vraća u Vojvodinu, već ćemo razmatrati informaciju sa predloženim tekstom i izmene dopune statuta, koje će značiti tehničko i terminološko usaglašavanje statuta sa zakonom o nadležnostima. Zatim, te izmene i dopune idu u republički parlament", objanio je Pajtić.

On je naveo da "neće biti suštinskih promena, nijedna nadležnost manje, niti će biti izbrisana ijedna odredba koja nosi ekonomski boljitak građanima Srbije i Vojvodine".

Pajtić je rekao da očekuje da će predlog Statuta Vojvodine podržati i SPS, "koji je učestvovao i u izradi statuta, predložio amandmane koji su bili prihvaćeni i glasao za statut u Skupštini Vojvodine", a da izjavu lidera te stranke Ivice Dačića nije shvatio kao izjavu o neprihvatanju, već o tome da SPS ne bi glasao za dokument kojim se stvara država u državi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.