Parlamentarna skupština SE o Kosovu

Izvor: Beta, 22.Jun.2010, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarna skupština SE o Kosovu

STRAZBUR, 22. juna 2010. (Beta) - Parlamentarna skupština Saveta Evrope u utorak će u Strazburu razmotriti izveštaj o situaciji na Kosovu nakon čega je predvidjeno usvajanje rezolucije.

Izvestilac Komiteta SE za politička pitanja Bjorn fon Sidov posle podne će predstaviti izveštaj pod nazivom "Situacija na Kosovu i uloga Saveta Evrope", a očekuje se da posle rasprave o tome bude usvojena rezolucija.

U nacrtu rezolucije se ukazuje da nedovoljno poštovanje vladavine prava pogadja sve stanovnike Kosova i da cilj SE treba da bude podizanje standarda u oblasti demokratije, ljudskih prava i vladavine prava na Kosovu.

Savet Evrope primenjuje statusno neutralnu politiku prema Kosovu i priznaje važenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, mada su 33 njene članice priznale Kosovo, dodaje se u nacrtu rezolucije.

Parlamentarna skupština SE je, kako piše, uverena da u sadašnjim okolnostima treba da se u vezi sa Kosovom usredsredi na standarde, a ne na status.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlamentarna skupština SE o Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jun.2010

STRAZBUR, 22. juna 2010. (Beta) - Parlamentarna skupština Saveta Evrope u utorak će u Strazburu razmotriti izveštaj o situaciji na Kosovu nakon čega je predviđeno usvajanje rezolucije. Izvestilac Komiteta SE za politička pitanja Bjorn fon Sidov posle podne će predstaviti izveštaj pod nazivom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Zaštita svedoka ključna za pomirenje

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jun.2010

STRAZBUR, 22. juna 2010. (Beta) - Izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Žan-Šarl Gardeto ocenio je u Strazburu da je poboljšanje zaštite svedoka od ključnog značaja za uspešan rad pravosuđa i za pomirenje na Balkanu, objavljeno je u utorak na sajtu SE. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Sidov: Koegzistencija na Kosovu ne znači zajednički život

Izvor: Blic, 22.Jun.2010

Izvestilac komiteta za politička pitanja Saveta Evrope Bjern fon Sidov predstavio je danas poslanicima Parlamentarne skupštine izveštaj o Kosovu u okviru drugog dana letnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) u Strazburu...Sidov je podvukao neutralnost Saveta Evrope u pogledu...

Nastavak na Blic...

Slabo poštovanje vladavine prava negativno utiče na život svih ljudi na Kosovu, poručio izvestilac Komiteta za politička pitanja Saveta Evrope.

Izvor: TV Avala, 22.Jun.2010

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojila je danas u Strazburu Rezoluciju o stanju ljudskih prava na Kosovu, rekao je agenciji Beta šef delegacije Srbije pri PŠE Dragoljub Mićunović.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.