Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "1 od 5 miliona": Saopšten "pregovarački tim"

Građanski protesti koji se svake subote od početka decembra prošle godine održavaju u prestonici, biće održani i večeras, samo na drugom mestu - kod Terazijske česme. Nakon okupljanja, građani su krenuli ka zgradi RTS-a.

Okupljanje građana već je počelo, a najavljena je šetnja do zgrade RTS. Okupljenima se obratio Branislav Lečić.

- Uvek je bilo laži i bilo je istine, a rekao sam vam sa ove česme, da će istina pobediti, samo treba da izdržimo, da trajemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i nenasilnim metodama ćemo pobediti - budite sigurni. Mi ne želimo nasilje, niti ćemo to da dozvolimo. Potpisnici sporazuma sa narodom su izašli sa predlogom tima stručnjaka za tri najvažnije teme: zarobljene medije, zloupotrebu REM i neregularne izbore. Ove tri tačke su ključne i mi smo rekli da imamo naše za tu vrstu pregovora. Jesi li rekao da postoji dijalog i da želiš da neistomišljenici uđu u dijalog. Evo ti prilike bez ultimatuma! Kandidujemo ljude stručne i sposobne da vode dijalog - rekao je Lečić i naveo da je pregovarački tim čine profesor FPN Čedomir Čupić, profesorka FPN Snježana Milivojević, profesto FPN Dušan Vučićević, Dr Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srđan Dragojević, novinar Vukašin Obradović, Zoran Gavrilović ispred BIRODI-ja.

- Nastavljamo protest i taj protest će trajati sve do pobede. Treba da dolazite dok ova subota ne postane jedna jedina subota za sva vremena. Naša subota će pobediti. - rekao je on i pozvao građane na šetnju do RTS.

Okupljanje građana već je počelo, a kako je ranije rečeno iz opozicije, skup se održava posle odbijanja predstavnika vlasti da razgovaraju o tri ključna opoziciona zahteva, a to su: formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za dogovor o fer i poštenim izborima, izbor novog sastava REM-a koji bi bio predložen na ravnopravnoj osnovi vlasti i opozicije, i izbor tehničkog rukovodstva RTS u prelaznom periodu kako bi "mediji konačno, a pre svega javni medijski servisi, bili slobodni i za drugačije mišljenje i za debatu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protest "1 od 5 miliona": Saopšten "pregovarački tim" (FOTO, VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2019

Građanski protesti koji se svake subote od početka decembra prošle godine održavaju u prestonici, biće održani i večeras, samo na drugom mestu - kod Terazijske česme. Nakon okupljanja, građani su krenuli ka zgradi RTS-a...Okupljanje građana već je počelo, a najavljena je šetnja do zgrade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.