Ješić: Odlazim kad obezbedim novac za vodoprivredu

Izvor: Blic, 09.Jun.2014, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: Odlazim kad obezbedim novac za vodoprivredu

Novi Sad - Potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić izjavio je danas da se njegova ostavka nalazi na stolu pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, a da će on sa funkcije potpredsednika Vlade i sekretara za poljoprivredu otići nakon što obezbedi novac za isplatu vodoprivrednim preduzećima koja su pretprela štetu tokom poplava.

Ješić je na konferenciji za novinare rekao da će formalno-pravno podnošenje ostavke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uslediti nakon što se završi posao oko obezbedivanja novca za vodoprivredna preduzeća, istakavši da će se on lično založiti da Skupština Vojvodine što pre usvoji završni račun budžeta pokrajinske vlade za 2013.

-Vodoprivredna preduzeća su pretprela ogromnu štetu i ukoliko im se pod hitno ne isplati novac, svih osam vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini će otiće u bankrot, a novac im je moguće isplatiti samo ukoliko se usvoji završni račun, jer novca u rezervi budžeta nema dovoljno - rekao je Ješić.

On je kazao da o svojoj ostavci nije razgovarao s predsednikom pokrajinske vlade i dodao da, ukoliko se nešto bitno ne promeni, smatra da mu nije mesto u toj vladi i da tu ne treba da ostane.

Na pitanje šta bi to trebalo da se desi pa da on promeni svoju odluku, Ješić je odgovorio da bi trebalo da se hitno otvori dijalog sa koalicionim partnerima i da se utvrdi da li postoji vladajuća većina ili ne postoji.

- Ako nekom nije jasna poruka da je usvojena izmena izbornog sistema sa većinom od 62 ili 63 poslanika, a da u toj većini nije DS, onda neko ima problem - kazao je Ješić, koji je i nedavno izabran za potpredsednika DS.

Kao razlog za podnošenje ostavke Ješić je rekao da nije samo u pitanju DS, već i sam način rada pokrajinske vlade.

- Mora nam biti omogućeno da radimo, jer ja sigurno neću ostati u vladi u kojoj ću sedeti i ne raditi ništa - rekao je Ješić.

On je najavio da se dogovorio sa Nenadom Čankom "da sednu i razgovaraju o usvajanju završnog računa budžeta Vojvodine".

- Pozvaću i predsednika pokrajinske skupštine Ištvana Pastora ( SVM) da razgovaramo o istom pitanju, a ako treba razgovaraću i sa SNS, jer je situacija zaista kritična i vodoprivredna preduzeća u Vojvodini mogu potpuno nestati ukoliko im se pod hitno ne isplati novac - kazao je Ješić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odlazim kad obezbedim novac za vodoprivredu"

Izvor: Akter, 09.Jun.2014

Potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić izjavio je danas da se njegova ostavka nalazi na stolu pokrajinskog premijera Bojana Pajtića

Nastavak na Akter...

Ješić: Odlazim kad obezbedim novac za vodoprivredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2014

Potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić izjavio je danas da se njegova ostavka nalazi na stolu pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, a da će on sa funkcije potpredsednika vlade i sekretara za poljoprivredu otići nakon što obezbedi novac za isplatu vodoprivrednim preduzećima koja su pretrpela...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.