O guverneru do kraja zasedanja

Izvor: B92, Tanjug, 03.Maj.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O guverneru do kraja zasedanja

Beograd -- Skupština bi do kraja redovnog zasedanja mogla da raspravlja i o izboru guvernera NBS, kaže Slavica Đukić-Dejanović.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da bi do kraja redovnog zasedanja parlament mogao da raspravlja o izmenama Zakona o Narodnoj banci i izboru guvernera.

"Bilo bi logično da tekst tog zakona pravi Narodna banka. Nemam tačnu informaciju dokle se stiglo u sačinjavaju tog teksta, ali očekujem da u narednim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danima ta informacija pristigne. U svakom slučaju, moja procena je da bismo mogli još u periodu redovnog zasedanja prekinuti sednicu da bismo doneli taj zakon", rekla je Đukić-Dejanović u intervjuu Tanjugu.

Prema njenim rečima, tekuća sednica, na kojoj su bile 94 tačke dnevnog reda, započeta 30. marta, biće okončana 5. maja, danom za glasanje, a razlog za efikasnost rada leži u činjenici da su svi srodni zakoni spojeni i da je obavljena jedinstvena rasprava o njima.

Guverner NBS Radovan Jelašić podneo je neopozivu ostavku 23. marta, obrazlažući je ličnim razlozima. Kandidat vladajuće koalicije za novog guvernera je predsednik Saveta NBS Dejan Šoškić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.