Nikolić: Srbija će uvek pamtiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija će uvek pamtiti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je danas venac na mesto pogibije sedam pripadnika Gardijske brigade i tri pacijenta bolnice "Dragiša Mišović" i poručio da su sva mesta stradanja, a ovo najviše, sramota jedne civilizacije koja se surovo obračunavala sa državama čija im politika i rukovodstvo nisu bili po volji.

Ovde se udružilo mnogo država da počini zločin, i to treba pamtiti, istakao je Nikolić i dodao da dok postoji Srbija ovakva mesta treba obilaziti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "zato što bi nas nedostatak pamćenja pretvorio u neke drugi narod, u neke druge ljude".

Nikolić je naglasio da Srbija nikad kao država nije počinila zločin, a ako je to neko učinio, "hotimice ili nehotimice, uvek smo se izvinili".

On je rekao da pokušava da svake godine ode na drugo mesto stradanja 1999. godine, bez obzira da li su žrtve vojnici ili civili, "pošto ni agresor nije birao koga će da ubije".

Ovde je sedam vojnika izgubilo život, na mestu na kome se mi trudimo da spašavamo živote, na mestu na kome nije smela da padne bomba, istakao je Nikolić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je obeležavanje 17. godišnjice NATO agresije prilika da se prisetimo svih onih koji su tada tragično izgubili živote.

Naša je obaveza je da čuvamo uspomenu na njih i da vodimo odgovornu politiku, gde je Srbija faktor mira i stabilnosti u regionu, i to je politika koju moramo da nastavimo - politika ekonomskog razvoja, novih radnih mesta i politika koja ne podrazumeva gubitak ničijeg života, rekao je Mali.

Na spomenik stradalim pripadnicima Gardijske brigade i pacijentima bolnice "Dragiša Mišović", u bombardovanju 20. maja 1999. godine, venac su, pored Nikolića i Malog, položili predstavnici porodica stradalih i direktor bolnice prof. dr Radisav Šćepanović.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.