Na protestu u Novom Sadu krigla na kolonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestu u Novom Sadu krigla na kolonu

Protest pod nazivom "Jedan od pet miliona" održan je i ovog petka u Novom Sadu. Ispred Srpskog narodnog pozorišta ponovo je organizovan takozvani otvoreni parlament.

U Novom Sadu, građani i političari razmenjivali su mišljenja o pitanjima koje se tiču lokalne sredine, ali i državne politike, a tema je bila i budućnost protesta.

"Bili smo ovde po snegu, po kiši, po hladnoći i vetru. Ostaćemo ovde i sada, jer proleće sasvim sigurno dolazi i u Novi Sad i u Srbiju", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Filip Martin, student.

Pominjani su i izbori, a poslanica Aleksandra Jerkov rekla je da će se prvo sačekati da se vidi na koji način će se oni sprovoditi.

"Ne možemo da izlazimo na izbore dok Vučić zauzima 80 posto vremena na svim televizijama i dok na njima glasaju ucenjeni, uplašeni, potkupljeni, zastrašeni i na druge načine naterani ljudi", rekla je Jerkov.

Večerašnji protest završen je šetnjom kroz centar grada.

Mladić iz kafića gađao kriglom kolonu protesta

Jedan mladić gađao je večeras staklenom kriglom kolonu protesta i umalo pogodio dete koje je u koloni šetalo sa majkom, a interventna policija nakon 15 minuta privela ovog i još dvojicu mladića.

Incident se dogodio u Zmaj Jovinoj ulici, dok je prolazila kolona. Mladić, koji je sedeo u bašti kafića, bacio je kriglu na učesnike protesta, koja je pala ispred glavnog transparenta.

Demonstranti su krenuli ka bašti kafića u kojoj je mladić sedeo i počeli da ga snimaju. Nastalo je komešanje, čuli su se povici demonstranata „uhvatite ga", majka čije je dete umalo pogođeno kriglom vikala je „mogao si mi dete pogoditi".

Ubrzo je mladić krenuo iz bašte ka učesnicima, ali su ostali iz kolone uspeli da spreče incident.

Mladić je, kada su mu učesnici protesta prišli, priznao da je on bacio kriglu.

U međuvremenu, on je sa društvom počeo da se udaljava, ali su ga učesnici šetnje pratili u stopu i snimali.

Interventna jedinica policija presrela ih je u Ulici Modene, legitimisala i privela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.