Izvor: B92, 04.Maj.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NS neće glasati za Deklaraciju"

Beograd -- Dubravka Filipovski (NS) najavila je da poslanici te partije neće glasati za deklaraciju o osudi zločina nad Srbima, jer je ona blaga i nema potrebnu težinu.

Filipovski je ocenila da najavljene konsultacije kod predsednice Skupštine Srbije samo predstavljaju pokušaj traženja opravdanja pred građanima za usvojenu rezoluciju o Srebrenici.

Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Srbije, na neki način je pokazala da su poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladajuće koalicije izvršili diskriminaciju nevinih žrtava, osuđujući selektivno zločine, rekla je Filipovski.

Ona je dodala da je stav NS da je trebalo osuditi sve zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji i usvojiti jedinstvenu deklaraciju o tome.

Nova Srbija će sa naprednjacima nastaviti razgovore o strateškom partnerstvu i saradnji, u koje bi trebalo da se uključi i Demokratska stranka Srbije, kaže ona.

"Razgovori sa Srpskom naprednom strankom, koji će biti nastavljeni narednih nedelja trebalo bi da rezultiraju stvarenjem čvrstog opozicionog fronta i vanrednim parlamentarnim izborima. Očekujemo da se u razgovore uskoro uključi i Demokratska stranka Srbije", izjavila je Filipovski.

Filipovski je podvukla da Nova Srbija, SNS i DSS imaju jedan zajednički cilj - raspisivanje vanrednih izbora, napomenuvši da je u ovom trenutku rano govoriti o predizbornim koalicijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.