NOVO RUKOVODSTVO Istoričar Predrag Marković potpredsednik SPS

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO RUKOVODSTVO Istoričar Predrag Marković potpredsednik SPS

Glavni odbor SPS izabrao je danas za potpredsednike stranke Branka Ružića, Aleksandra Antića, Slavicu Đukić Dejanović, Žarka Obradovića i Predraga Markovića, a za počasnog predsednika stranke Milutina Mrkonjića.

Kako je saopšteno novinarima, za predsednika Izvršnog odbora izabrana je Dijana Vukomanović, a novi šef poslaničkog kluba SPS je Đorđe Milićević. U Glavni odbor su kooptirani Nikola Šainović i Velimir Bata Živojinović, koji je sednici prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kolicima, dok je u Predsedništvo kooptiran Petar Škundrić.

Time su socijalisti gotovo devet meseci od Kongresa stranke dobili i većinu stranačkih organa. Preostalo je da se izaberu još dva potpredsednika i zamenik predsednika.

Kako je "Blic" i najavio, novo pojačanje među socijalistima je istoričar Predrag Marković. Na pitanje novinara da li je to iznenađenje koje je najavljivao, lider socijalista Ivica Dačić je odgovorio potvrdno.

U delu sednice zatvorenom za javnost lider SPS-a Ivica Dačić saopštio je da je kandidat socijalista za premijera u Vojvodini Dušan Bajatović.

Kongres socijalista, deveti po redu, održan je 14. decembra, kada je za lidera stranke ponovo izabran Ivica Dačić, ali ne i zamenik predsednika, potpredsenici, Izvršni odbor, članovi Predsedništva.

Dačić je juče rekao da samo on zna ko će biti izabran u vrh SPS, navodeći da je stoga sve što se pojavilo u novinama ili neistinito ili poluistinito.

Dačić je rekao i da će SPS kao partija svakako nastaviti svoj reformski proces spremajući se za dalje političke zadatke.

Glavni odbor SPS odlučio je danas da će njihov kandidat za gradonačelnika Beograda biti Aleksandar Antić.

Šef izbornog štaba socijalista za lokalne izbore biće Novica Tončev, odlučeno je na sednici GO SPS.

"Naša politička orijentacija je jasna, mi se nalazimo u Vladi, delimo zajedničke političke ciljeve da Srbija bude moderna, uređena, ekonomski razvijena zemlja koja ide ka EU, ali koja takođe drži do svojih nacionalnih i državnih interesa i daljih razvoja odnosa sa tradicionalnim prijateljima", istakao je šef srpske diplomatije.

Od decembarskog Kongresa u medijima se licitiralo o ostalim kadrovskim rešenjima, a kao kandidati za potpredsednike nabrajani su Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukic Dejanović i Dijana Vukomanović.

Od kongresa 2010. godine sa Dačićem su strankom rukovodili Žarko Obradović, kao zamenik predsednika stranke, kao i Đukić Dejanović, Mrkonjić i Vukomanović, kao potpredsednici, dok je predsednik Izvršnog odbora bio Branko Ružić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.