SPS dobio rukovodstvo, Mrkonjić počasni predsednik

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS dobio rukovodstvo, Mrkonjić počasni predsednik

Glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) odlučio je na današnjoj sednici da potpredsednici partije budu Aleksandar Antić, Branko Ružić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i istoričar Predrag Marković.

Odlukom Glavnog odbora za počasnog predsednika SPS imenovan je Milutin Mrkonjić.

Novica Tončev je imenovan za šefa izbornog štaba za lokalne izbore, a odlučeno je i da Aleksandar Antić, u slučaju raspisivanja gradskih izbora u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bude kandidat za gradonačelnika glavnog grada.

Članovi Glavnog odbora odlučili su da Đorđe Milićević obavlja funkciju šefa poslaničkog kluba u Skupštini Srbije dok je Nikola Šainović, nakon povratka iz Haga, imenovan za člana Glavnog odbora.

Bajatović kandidat za premijera Vojvodine

U delu sednice zatvorenom za javnost lider SPS-a Ivica Dačić saopštio je da je kandidat socijalista za premijera Vojvodine Dušan Bajatović, koji je zadržao poziciju šefa pokrajinskog odbora SPS-a.

Time su socijalisti, gotovo devet meseci od Kongresa, kompletirali stranačko rukovodstvo. Kongres socijalista, deveti po redu, održan je 14. decembra, kada je za lidera stranke ponovo izabran Ivica Dačić, ali ne i zamenik predsednika, potpredsenici, Izvršni odbor, članovi Predsedništva. Od kongresa 2010. godine sa Dačićem su strankom rukovodili Žarko Obradović, kao zamenik predsednika stranke, kao i Đukić Dejanović, Mrkonjić i Vukomanović, kao potpredsednici, dok je predsednik Izvršnog odbora bio Branko Ružić.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.