Medalje i deci sa Kosova i Metohije u Ruskom domu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 12:24

Medalje i deci sa Kosova i Metohije u Ruskom domu

Svečanost povodom obeležavanja državnog praznika, Dana Rusije, održana je danas u Ruskom domu u Beogradu.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je na ceremoniji medalje ratnim veteranima povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, a među dobitnicima su i deca sa Kosova i Metohije.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predstavnici SUBNOR-a Srbije, ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

Ambasador Harčenko uručio je veteranima Drugog svetskog rata Velimiru Stojiću i Savi Radovanoviću jubilarne medalje "75 godina od pobede u Velikom otadžbinskom ratu" ustanovljene odredbom predsednika Rusije Vladimira Putina 13. juna 2019. godine.

Diplome Ruskog doma dodeljene su učesnicima akcije "Mira i sloge" Ruskog doma organizovane povodom tog jubileja, a nagrađeni su učesnici literarnog konkursa "Setimo se naših heroja" za najbolju priču potomaka ratnih heroja, učesnika Drugog svetskog rata.

Priznanje su dobila i deca sa Kosova i Metohije koja su za Dan pobede u Ruski dom poslala video muzičku čestitku, kao i dečiji hor "Čarolija".

Medalja Ruskog doma uručena je muzičaru Momčilu Bajagiću, koji je sa Leontinom Vukomanović, horom "Čarolija" i akademskim ansamblom pesama i igara Ruske Armije "Aleksandrov" izveo pesmu "Dan pobede" za jubilej pobede u Drugom svetskom ratu.

Na ceremoniji je minutom ćutanja odata počast stradalima u odbrani od fašizma u Drugom svetskom ratu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.