Ludaci se bave politikom u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludaci se bave politikom u Prištini

Upozoravamo domaću i međunarodnu javnost da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji, a sve sa namerom da se pošto poto u prištinski parlament mimo volje našeg naroda ugura neki Kurtijev Srbin, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Iz ovoga ceo svet treba da vidi kakvi šovinisti i ludaci se u Prištini bave politikom, a sve se ovo radi da bi se Srbi još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednom lažno optužili i izložili mržnji, sa ciljem da se iz ponora izborne katastrofe izvuku Rada Trajković i drugi Kurtijevi kandidati", naveo je Đurić u pisanom saopštenju.

Po njegovoj oceni, "bizarno je kakvim se trikovima Priština služi kako bi u ovoj šovinističkoj farsi srušila izborni rezultat Srpske liste, i poručujemo svima koji misle da prekrajanje izborne volje srpskog naroda može ostati bez posledica da još jednom promisle, jer ovo fingiranje trovanja, koje podseća na događaj iz 1990. godine, jeste brutalni primer izrugivanja demokratiji i ljudskim pravima".

"Javnost na Kosovu i Metohiji se danima iz propagandnih kuhinja u Prištini priprema za nekakav veleobrt prilikom brojanja glasova iz centralne Srbije, i danas su, na perverzan i bizaran način, učinili prvi korak ka potpunom ukidanju prava Srba na slobodnu političku volju", smatra Đurić

Ne ulazeći u to da li su albanski članovi prištinske Centralne izborne komisije odglumili alergiju, ili su dobili "šovinijazu" usled psihosomatske reakcije na prisustvo predstavnika Srpske liste, upozoravamo političke aktere u Prištini i njihove savetnike da se ne igraju sa stabilnošću regiona, stoji u Đurićevom saopštenju .

On je zaključio da će "o ovoj sramoti biti informisan čitav svet, i ako iko misli da ovo političko razbojništvo i mangupiranje može da prođe, grdno se vara".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REAKCIJE SRPSKIH ZVANIČNIKA NA "TROVANJE" Đurić: Priprema se manipulacija srpskim glasovima, Rakić: Krađa

Izvor: Blic, 13.Okt.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je danas domaću i međunarodnu javnost da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji, a sve sa namerom da se pošto-poto u prištinski parlament mimo volje našeg naroda, kako kaže, "ugura neki Kurtijev Srbin".

Nastavak na Blic...

Đurić upozorava:Priprema se manipulacija srpskim glasovima

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je danas domaću i međunarodnu javnost da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je danas domaću i međunarodnu javnost da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.