Linta: Bez normalne Hrvatske nije moguć trajni mir na Zapadnom Balkanu

Izvor: Večernje novosti, 03.Sep.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Bez normalne Hrvatske nije moguć trajni mir na Zapadnom Balkanu

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta uveren je da kamenovanje srpskih kuća u Biljanama Donjim kod Benkovca i svastika u reci Jadro kod Splita nisu incidenti već nastavak dobro organizovane kampanje ustaških snaga Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta uveren je da kamenovanje srpskih kuća u Biljanama Donjim kod Benkovca i svastika u reci Jadro kod Splita nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << incidenti već nastavak dobro organizovane kampanje ustaških snaga. Kako navodi u izjavi dostavljenoj medijima, kratkoročni cilj ustaških snaga čiji je jedan od čelnika pevač Marko Perković Tompson jeste da se proteraju preostali Srbi i završi proces otimanja srpske imovine i da se u potpunosti rehabilituju genocidna NDH i ustaški zločinci sa čelu sa Antom Pavelićem. Linta smatra i da Vlada Hrvatske na čelu sa Andrejom Plenkovićem i predsednica Grabar Kitarović vode proustašku politiku dajući političku i logističku podršku ustaškim snagama u ostvarenju njihovih ciljeva.PROČITAJTE JOŠ - Linta: Novi dokazi legalizacije ustaštva u Hrvatskoj On ističe da brojne činjenice pokazuju da Hrvatska sve više postaje faktor nemira i uzor nacističkim i fašističkim pokretima širom Evrope kako vlast pomaže rehabilitaicju nacifašizma. "Sve se više potvrđuje teza da Hrvatska nije sposobna da bude istinski demokratska zemlja u kojoj se u praksi poštuju univerzalne vrijednosti današnjeg sveta a to su ljudska prava, antifašizam i vladavina prava", kaže Linta, te napominje da je glavni razlog za to činjenica da se posle završetka Drugog svetskog rata hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i ustaškom prošlošću.PROČITAJTE JOŠ - Linta: Hrvatska je ta koja se nije suočila sa ustaškom prošlošću Linta smatra i da međunarodna zajednica, pre svega, SAD, Nemačka i Evropska unija, moraju da shvate da bez normalne i istinski demokratske Hrvatske nije moguć trajni mir i stabilnost u regionu zapadnog Balkana.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Linta traži da se dozvoli komemoracija ubijenim Srbima

Izvor: RTV Pink, 04.Sep.2019, 10:57

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta zatražio je od MUP-a Unsko-sanskog kantona da ukine odluku o zabrani održavanja komemoracije za više od 12.000 Srba koje su ustaše ubile na Garavicama kod Bihaća 1941. godine.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.