Koliko država duguje građevinarima?

Izvor: NaDlanu.com, 12.Sep.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko država duguje građevinarima?

U ponedeljak nastavak razgovori sa građevinskom kompanijama, najvljuje ministar Ilić i kaže da će prvo biti utvrđen stvarni dug države građevinarima.

"Imamo dug - kako građevinari kažu - oko devet milijardi dinara, ali Ministarstvo finansija traži tačno da se donesu papiri ko duguje, koliko duguje i da budu podaci tačni. Ovako, oni uvek dođu sa nekom orijentacionom cifrom", rekao je ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić novinarima u pauzi Prvog kongresa dimničara >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Srbije.Po rečima Ilića, građevinske komanije na sastanku iznesu okvirne podatke da, naprimer, Ministarstvo saobraćaja duguje milijardu, Ministarstvo za regionani razvoj dve, Putevi Srbije četiri milijarde, opštine i lokalna uprava dve milijarde. Ali, kako je istakao, Vlada sada tražio papire da vidi tačno ko kome duguje. "Ministarstvo koje ja vodim, ne duguje nikom ni jedan dinar. Mi smo u avansnoj predplati svima, ali je problem u drugim ministarstvima", rekao je Ilić. Ilić je rekao da postoji i veliki dug Pokrajine Vojvodine građevinskim firmama koji indirektno mora da plaća Vlada Srbije. "Oni su davali potvrde lokalnim upravama da na osnovu toga raspišu tender, ali lokalne uoprave su sklapale ugovore. I sada izvršioci utuže lokalnu upravu, a indirektno Vlada Srbije mora da plati dug Fonda za kapitalni razvoj Vojvodine, da bi odblokirala lokalnu samuopravu. To više neće moći da se događa", rekao je ministar. Prema rečima Ilića, na dosadašnjim sastancima radne grupe za rešavanje problema domaće građevinske industrije, građevinari su pored zahteva da država plati dugove, zatražili i da se reše pitanja firmi u stečaju i sredstava koja je zaplenio Sud za organizovani kriminal. "Problem predstavlja to što, ako se neko goni krivično, onda se kompletna imovina stavlja pod nadzor Suda za organizovani kriminal i radnici ostaju bez svojih sredstava", rekao je ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić. Izvor: Beta, B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Država još ne zna koliko duguje građevinarima

Izvor: Danas, 12.Sep.2013

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić najavio je da će se u ponedeljak nastaviti razgovori sa građevinskom kompanijama i da će prvo biti utvrđen stvarni dug države prema firmama iz te grane.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.