Kirbi: Srbija nije priznala Kosovo, a nismo to ni tražili

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Srbija nije priznala Kosovo, a nismo to ni tražili

BEOGRAD - Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da Sjedinjene Države ne smatraju da je Srbija briselskim sporazumom priznala nezavisnost Kosova.Po Kirbijevim rečima, to od Srbije nije ni zatraženo. "Nismo tražili od Srbije da prizna Kosovo, tražili smo od Srbije da normalizuje odnose i to je ono što ovaj sporazum čini", rekao je Kirbi novinarima u pauzi Prvog sajma investicionog potencijala opština Preševo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Bujanovac i Medveđa u Privrednoj komori Srbije."Normalizacija odnosa nije isto što i priznanje", naglasio je američki ambasador odgovarajući na pitanje novinara da li Vašington smatra da je Srbija briselskim sporazumom na bilo koji način priznala nezavisnost Kosova.Podravljajući parafiranje briselskog sporazuma, Kirbi je napomenuo da je to samo jedan korak posle kojeg bi trebalo da usledi dalji napredak."Mi podržavamo dalje korake Vlade za postizanje sporazuma kojim bi dugotrajno bili uređeni odnosi sa Kosovom", rekao je Kirbi prilikom otvaranja Prvog sajma investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u Privrednoj komori Srbije.Ambasador je rekao da je sporazum koji su parafirali Beograd i Priština prošlog petka u Briselu važan i zbog toga što je to korak na evropskom putu koji bi trebalo da doprinese poslovnom okruženju.U tom kontekstu on je naglasio da ima još stvari koje treba uraditi, poput poboljšanja zakona i njihovog sprovođenja.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Privrednoj komori Srbije održan je Sajam investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Me

Izvor: Beta Video, 25.Apr.2013

BEOGRAD - U Privrednoj komori Srbije održan je Sajam investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa. (Pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Kirbi: Nismo tražili da Srbija prizna Kosovo

Izvor: Beta Video, 25.Apr.2013

BEOGRAD - Nismo tražili da Srbija prizna Kosovo, rekao je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi. (CH 2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Kirbi: Srbija nije priznala Kosovo

Izvor: OkRadio.rs, 25.Apr.2013

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio da SAD ne smatraju da je Srbija briselskim sporazumom priznala nezavisnost Kosova. Po Kirbijevim rečima, to od Srbije nije ni zatraženo. "Nismo tražili od Srbije da prizna Kosovo, tražili smo od Srbije da normalizuje odnose i to je ono što ovaj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.