KINA I RUSIJA SAGLASNE: SAD pokazuju izraziti egoizam, jednostranost i ekstremno siledžijstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 17:14

KINA I RUSIJA SAGLASNE: SAD pokazuju izraziti egoizam, jednostranost i ekstremno siledžijstvo

Kina neće biti dovedena u zabludu ritmom koji zadaje malobrojna antikineska manjina u SAD

Tokom telefonskog razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji kritikovao je spoljnu politiku SAD, optužujući je za "egoizam, jednostranost i ekstremno siledžijstvo".

- Američka strana otvoreno stavlja svoje interese iznad drugih, pokazuje egoizam, jednostranost i ekstremno siledžijstvo. Postoji li druga takva država? SAD prebacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovornost na druge, koristeći pandemiju (korona virusa) za blaćenje drugih zemalja, ne zaustavljajući se ni pred čime, i čak stvarajući žarišta i konfrontaciju u međunarodnim odnosima. Izgubile su osećaj za razum, moralnost i kredibilitet - rekao je Vang.

- U svojim odnosima sa Kinom, SAD su se vratile ozloglašenom makartizmu i zastarelom mentalitetu Hladnog rata, namerno izazivajući ideološku konfrontaciju i prelazeći granice međunarodnog prava i elementarnih normi međunarodnih odnosa - ocenio je šef kineske diplomatije.

- , već će čvrsto braniti svoja legitimna prava i interese, kao i svoje dostojanstvo - dodao je Vang u razgovoru sa Lavrovom.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.