IDF: Ubijen komandant Hamasa

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 13:32

IDF: Ubijen komandant Hamasa

Izraelska vojska je saopštila da je likvidirala komandanta Hamasa Ahmeda Sijama koji je "držao kao živi štit oko 1.000 stanovnika Gaze u bolnici Rantisi“.

U saopštenju se navodi da su, nakon obaveštajnih podataka koje su prikupili Šin Bet i Uprava za vojnu obaveštajnu službu, izraelske trupe usmerile borbeni avion da napadne lokaciju na kojoj je bio Sijam, komandant Hamasove jedinice Naser-Radvan, prenosi Tajms of Izrael.

Vojska je navela da je Sijam ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok se skrivao u školi al-Burak u gradu Gazi, zajedno sa drugim operativcima Hamasa pod njegovom komandom.

Pre dva dana izraelska vojska je iznela tvrdnju da Sijam sprečava oko 1.000 Palestinaca da se evakuišu iz bolnice Rantisi, u severnoj Gazi.

Sve o ratu izraelske vojske i Hamasa pratite u Live Blogu B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael: Ubijen komandant Hamasa koji je držao 1.000 ljudi u bolnici kao taoce

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2023

Izraeske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su ubile komandanta Hamasa koji je "držao kao taoce oko 1.000 stanovnika Gaze u bolnici Rantisi".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.