INCIDENT U PRIJEPOLJU Dveri blokirale skupštinu, intervenisala policija

Izvor: Blic, 03.Feb.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U PRIJEPOLJU Dveri blokirale skupštinu, intervenisala policija

Sednica Skupštine opštine Prijepolje počela je sa dva sata zakašnjenja jer su predstavnici lokalnog odbora „Dveri“ držali u blokadi skupštinsku salu.

Mada nemaju svog odbornika „Dveri“ su insistirali da prisustvuju zasedanju, pa je morala da interveniše policija i izvede ih iz sale.

Odbornici bi danas trebali da raspravljaju i o novom grbu i Danu opštine, čiji su predlozi uzburkali javnost.

Predsednik Skupštine opštine Vukosav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tomašević (DSS) kaže su pre početka sednice članovi „Dveri“ ušli u skupštinsku salu, odbijajući da je napuste.

- Pokušavali su da na silu ostanu u sali i da govore. Pošto nisu prihvatili moju molbu da izađu, isključio sam mikrofon i pozvao obezbeđenje i policiju. Predstvanici „Dveri“ nisu podneli zahtev i nemaju pravo da prisustvuju sednici – kaže Tomašević.

Sednici Skupštine opštine Prijepolje predhodila je javna rasprava o novim simbolima opštine koja je sinoć održana u prepunoj sali Doma kulture.

Za građane i političke stranke nije sporan predlog da se novi dan opštine slavi 7. jula, kada je Prijepolje prvi put pomenuto u pisanim dokumentima 1343. godine. S druge strane, na predlog novog grba opštine Prijepolje koji je izradilo Heraldičko društvo Srbije iznete su brojne primedbe, mada je ispoštovan zahtev da se na njemu nađu simboli dva naroda koji žive u ovoj multietničkoj sredini.

Naime, budući grb opštine sadržaće 24 posto simbola koji predstvalja kulturu i znamenitosti većinskog srpskog stanovništva u ovoj opštini, dok će 17 posto površine grba predstvljati kulturu bošnjaka.

- Ništa nemamo protiv da se na grbu nađu simboli i Srba i Bošnjaka, ali je predlog novog grba skaradan. Belom anđelu su na grbu odsečena krila, a predloženi simboli Bošnjaka nisu simboli bošnjačkog naroda već otomanske imperije koja je držala okupiranu Rašku oblast 350 godina – rekao je na javnoj raspravi predsednik opštinskog odbora „Dveri“ Borko Puškić. Ž. D.
Pogledaj vesti o: Incident,   Dveri

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.