Izvor: B92, 03.Mar.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje za ratne zločine

Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je sinoć Iva Menzalina kome se u Crnoj Gori sudi za ratni zločin u logoru Morinj kod Kotora.

Menzalin je uhapšen na aerodromu u Podgorici, posle povratka iz Beograda, na osnovu poternice crnogorskog Interpola.

U logoru Morinj su početkom devedesetih godina mučeni zarobljenici sa dubrovačkog područja.

Za Menzalinom je raspisana međunarodna poternica na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici zbog ratnih zločina protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civilnog stanovništa i ratnih zarobljenika.

Menzalin je bio pripadnik rezervnog sastava JNA i optužnicom se tereti da je mučio, nečovečno postupao prema zarobljenicima i civilima sa dubrovačkog područja.

Menzalinu se sudilo u odsustvu i Viši sud u Podgorici ga je osudio na kaznu od četiri godine zatvora. Apelacioni sud nedavno je, međutim, ukinuo tu presudu protiv šetorice pripadnika bivše JNA i suđenje vratio na početak.

Menzalinov branilac, beogradski advokat Zoran Perović, kazao je novinarima da se njegov klijent dobrovoljno predao, i "da veruje pravosudnim organima Crne Gore".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.