Goran Knežević predsednik uz pomoć „preletača“

Izvor: Blic, 07.Jul.2012, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Knežević predsednik uz pomoć „preletača“

Član SNS Goran Knežević ponovo je izabran za gradonačelnika Zrenjanina na konstituvnoj sednici Skupštine grada posle dosta drame i priče o “nestaloj” odbornici.

Knežević je tu funkciju obavljao i ranije, ali kao član Demokratske stranke.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Goran Janjić iz Demokratske stranke Srbije, za predsednika Skupštine grada Radovan Bulajić iz Socijalističke partije Srbije.

Svi funkcioneri izabrani su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa 35 glasova odbornika koalicije SNS-SPS, kao i sa dva novopridošla odbornika toj koaliciji, dok konstitutivnoj sednici, koju je juče drugi put odložio dosadašnji predsednik skupštine Aleksandar Marton nisu prisustvovali odbornici koalicije DS - LSV - SVM.

Odbornici SNS i SPS, pojačani su dojučerašnjim odbornikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Lukrecijom Ursulesku i Jugomirom Stojanoviim.

Jučerašnja sednica ostaće upamćena i po tome, što posle 16 godina DS i LSV nisu stožeri gradske vlasti u Zrenjaninu, kao i po tome što su se posle 12 godina u gradsku vlast vratili socijalisti.

- Moj najveći cilj za šta ću se boriti, jeste da Zrenjanin ponovo bude grad budućnosti i da vratim osmehe na lica Zrenjaninaca – istakao je Goran Knežević u svom prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika.

Posle izbora za čelnog čoveka grada na Begeju, Knežević je rekao da je “pravda spora, ali i dostižna”.

Sa skupštinske govornice se odbornicima i javnosti obratila i Lukrecija Ursulesku, koje je demantovala jučerašnje izjave funkcionera LSV da je nestala i da je prodala odbornički mandat.

- Nisam nestala, niti sam bila oteta, nego sam se sklonila da bih izbegla razne pritiske pošto sam 4. jula odlučila da ne budem član nijedne stranke i da slobodno glasam i izražavam svoju volju u interesu građana.Odgovorno tvrdim da nisam doobila nikakav novac od Kneževića, niti mije to obećano. Nuđeno mi je i zaposlenje u Direkciji za izgradnju u Zrenjaninu- rekla je Ursulesku. Na jučerašnjoj sednici odmah su smenjeni direktori javnih preduzeća.

Demokratska stranka izrazila je zabrinutost povodom okolnosti koje su pratile jučerašnje konstituisanje Skupštine grada Zrenjanina, i pozvala nadležne ograne da ispitaju sve navode i „sumnjive okolnosti“ koje su pratile konstituisanje Skupštine tog grada.

Protesti ispred gradske kuće

Ispred sale, ali i same Gradske kuće ostao jedan broj okupljenih građana i odbornika DS i LSV, koji su dovikivali “Lopovi, lopovi”, držeći u rukama sliku Lukrecije Ursulesku iz Ečke na kojoj je pisalo da se “prodala za 15.000 evra”.

Povezane vesti: Goran Knežević ponovo gradonačelnik Zrenjanina, DS traži da se ispita formiranje gradske vlade

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.