Fitu: Nikolić informisan o dijalogu

Izvor: B92, 19.Jun.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fitu: Nikolić informisan o dijalogu

Priština -- Ambasador Francuske na Kosovu kaže da su Tomislavu Nikoliću tokom posete Briselu objašnjeni sadržaji svih sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine.

Žan Fransoa Fitu je za "Dukađini" rekao da je Nikolić navodno od predstavnika EU zatražio interpretaciju svih sporazuma postignutih u Briselu "kako bi Srbija ostvarila te sporazume onako kako su postignuti i tumačili onako kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dogovoreni".

Fitu je ocenio da je poseta Nikolića Briselu korak napred na pojašnjavanju suštine sporazuma i ka njihovom ostvarivanju od Srbije.

Francuski ambasador je podržao Prištinu u zahtevima da neće prihvatiti nastavak razgovora dok se ne ostvare do sada postignuti dogovori. On je to ocenio kao normalan i opravdan zahtev, navodeći da postignute sporazume treba ostvariti i ocenio da to nije ni agresivan ni uvredljiv zahtev.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.