Izvor: B92, 07.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Po ugledu na Hrvatsku

Zagreb -- Oliver Dulić izjavio da Srbija na putu ka EU planira da se ugleda na hrvatsko zakonodavstvo u oblasti urbanizma, građevine i zaštite životne sredine.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije Oliver Dulić sastao se u Zagrebu sa ministarkom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske Marinom Matulović Dropulić, sa kojom se dogovorio o saradnji u tim sektorima.

Dulić je naglasio da se on i ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dropulić nalaze na čelu ministarstava koja ne poznaju granice, zbog čega je njihova saradnja nužna.

Na sastanku je dogovoreno da će se državni sekretar iz srpskog Ministarstva i pomoćnica ministarke Dropulić sastajati jednom mesečno, a predstavnici hrvatskog Ministarstva su predali sve zakonske i podzakonske akte kolegama iz Srbije.

Takođe, ministar Dulić održao je danas u Hrvatskom saboru sastanak sa predsednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Evropskoj uniji Vesnom Pusić. On je objasnio da je svrha tog sastanka razmena iskustava o pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.