Dragan Vukanić predsednik opštine Voždovac

Izvor: S media, 27.Jan.2010, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Vukanić predsednik opštine Voždovac

Dragan Vukanić iz Srpske napredne stranke izabran je danas za predsednika opštine Voždovac, a za njegovog zamenika Dragan Čović iz Demokratske stranke Srbije.



Glasanju su prisustvovala 32 odbornika iz vladajuće koalicije koju čine naprednjaci, DŠ i Nova Srbija i svi su glasali za izbor Vukanića i Čovića. Odbornici Socijalističke partije Srbije i dbornici "Za bolji Voždovac" nisu prisustvovali glasanju.


Vukanić je novinarima rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da će prioriteti u radu biti bezbednost u školama - uvodjenje video nadzora, osvetljenje školskih dvorišta kao i unapredjenje elektronske uprave, javnost rada svih opštinskih organa i privlačenje investicija.

Rekao je da je plan vladajuće koalicije da ukloni deponije iz opštine i spreči pretvaranje zelenih površina u zemljište za gradnju.

On je izrazio spremnost na saradnju sa odbornicima opozicije navodeći da će biti prihvaćena svaka dobra ideja bez obzira iz koje političke stranke dolazila.

Vukanić se nada i dobroj saradnji sa gradom.

On je rekao da će nastaviti da radi i u dečijoj bolnici u Tiršovoj i dodao da će verovatno "malo trpeti i jedan i drugi posao". Kako je istakao, dinamičan je čovek sa kratkim snom i može da radi od ujutru do uveče pa i subotom i nedeljom.

Raspravu o njegovom izboru za predsednika opštine obeležila je burna polemika odbornika Demokratske stranke (DS) i naprednjaka o incidentu u kojem je Vukanić učestvovao pre sedam godina u dečijoj bolnici u Tiršovoj ulici u Beogradu, kao i napuštanje sednice opozicionih odbornika.

Navode o tuči u operacionoj sali pokrenili su odbornci DS-a koji su čitali novinske tekstove iz tog perioda, a njihove optužbe negirali su naprednjaci koji su rekli da incident nije bio u operacionoj sali i tražili od DS-a da uz argumente a ne novinske tekstove, osporavaju

kandidaturu.

Odbornici "Za bolji Vožodvac" napustili su sednicu nezadovoljni što je umesto svečane svetosavske sednice danas zakazana izbor za predsednika opštine i zato što su predloge o kandidatima dobili neposredno pred sednicu.

SO Voždovac konstituisana je 18. januara, a vlast u toj beogradskoj opštini čine SNS i Demokratska stranka Srbije i Nove Srbije.

Vanredni izbori u opštini Voždovac održani su u decembru prošle godine. To su bili treći izboru u toj opštini za godinu i po dana.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragan Vukanić jedini kandidat

Izvor: Glas javnosti, 26.Jan.2010, 19:08

Kandidat za predsednika opštine Voždovac, o čijem će se izboru odlučivati na sutrašnjoj sednici Skupštine, jeste Dragan Vukanić iz Srpske napredne stranke, izjavio je danas Tanjugu predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović. Ovim je potvrđeno pisanje Glasa od pre dva dana o izboru...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.