Đurić i Čepurin: Srbija i Rusija zajedno protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić i Čepurin: Srbija i Rusija zajedno protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o pripremama za narednu redovnu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

Tema razgovora bilo je i zajedničko delovanje u sprečavanju članstva samoproglašenog Kosova u međunarodnim organizacijama, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Meothiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Čepurin je ponovio principijelan stav Ruske Federacije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, te istakao spremnost ruske strane da i ubuduće aktivno podržava napore u svrhu zaštite prava i legitimnih interesa Srbije u odnosu na Kosovo i Metohiju.

Đurić je Čepurina informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, a razmotrena je i političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji.

Što pre formirati ZSO

On je istakao da je Srbima na Kosovu i Metohiji neophodno što hitnije omogućiti da u sadejstvu sa Beogradom formiraju zajednicu srpskih opština, u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu.

Đurić je Čepurinu izrazio saučešće povodom smrti ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina, ocenivši da su Ruska Federacija i svetska diplomatija izgubili velikog borca za poštovanje međunarodnog prava i tekovina na kojima počivaju Ujedinjene nacije.

- Republika Srbija je ambasadoru Čurkinu i Ruskoj Federaciji večno zahvalna na svemu što su učinili za zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države, kao i ugleda Srbije i srpskog naroda - rekao je Đurić.

Čepurin je zahvalio Đuriću na saučešću i rekao da se ambasador Čurkin zalagao za poštovanje međunarodnog prava kao temelja međunarodnih odnosa, te da je bio tesno vezan za Srbiju i uvek pristupao sa željom da pomogne Srbiji i srpskom narodu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đurić: Srbima na Kosovu što pre omogućiti da formiraju ZSO

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Srbima na Kosovu i Metohiji neophodno što hitnije omogućiti da u sadejstvu sa Beogradom formiraju Zajednicu srpskih opština, u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu...U saopštenju Kancelarije navodi se da je Đurić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.