ĐELIĆ: EVROPSKI PRITISAK NA SRBIJU

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐELIĆ: EVROPSKI PRITISAK NA SRBIJU

BEOGRAD - Neka čeka Srbija! Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije, poručio je da ne treba očekivati da naša aplikacija za članstvo u EU bude razmatrana u septembru, već je realnije da do toga dođe do kraja godine.

BEOGRAD - Neka čeka Srbija!

Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije, poručio je da ne treba očekivati da naša aplikacija za članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u EU bude razmatrana u septembru, već je realnije da do toga dođe do kraja godine.

- Mali broj veoma uticajnih zemalja članica EU odlučio je da upotrebi prosleđivanje naše kandidature kao svojevrsno sredstvo pritiska na Srbiju pred raspravu i tokom rasprave unutar Generalne skupštine UN o Kosovu. Zbog toga je realnije očekivati da naša aplikacija za članstvo bude razmatrana krajem godine - kaže potpredsednik Vlade.

S Đelićem se slaže i Tanja Miščević, bivša direktorka Kancelarije za evropske integracije.

I predsednik Odbora za evropske integracije Laslo Varga tvrdi da aplikacija Srbije neće biti razmatrana pre kraja godine.

- Đelić ima mnogo više informacija o tome i, ako kaže da moramo da čekamo do kraja godine, onda je tako. Ipak, mnogo je bitnije da naša aplikacija bude prosleđena Evropskoj komisiji - podseća Varga.

(K. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.