Dačić: Radikali neće s nama

Izvor: B92, 05.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Radikali neće s nama

Beograd, Jagodina -- Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi socijalisti posle izbora želeli u koaliciju sa radikalima, ali da SRS neće sa SPS-om.

"Zato socijalisti čekaju Vojislava Koštunicu i plan da se formira skupštinska većina", kazao je Dačić beogradskom Radiju 202. On je naveo da radikali i DSS nemaju većinu, kao ni radikali i SPS, niti SPS i DSS, "što znači da nema većine bez dogovora koalicije koju vodi DSS i koalicije koju vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SPS".

Dačić je istakao da socijalisti ne žele koaliciju sa Demokratskom strankom, "ukoliko to znači koaliciju sa antidržavnim i antinacionalnim strankama".

"Koalicija sa DS-om je moguća samo ako Koštunica u nekom ograničenom delu želi saradnju sa njima, pa oko toga možemo da razgovaramo. Ali, za nas je prioritet razgovor sa DSS-om, da vidimo na koju će stranu da se pravi većina", kazao je Dačić.

On je ocenio da je situacija "takva da oni sa kojima bismo mi voleli - neće sa nama, a da oni sa kojima mi ne bismo - žele sa nama jer nemaju sa kim drugim".

Dačić je dodao da do sada ni sa kim nije razgovarao o postizbornoj koaliciji.

Dačić: Za pravednu Srbiju

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da će koalicija SPS-PUPS-JS "učiniti sve za Srbiju, a od Srbije traži da bude pravedna za svakoga čoveka, na isti način i za seljake i za one koji su ostali bez posla i za bivše tajkune".

Govoreći na predizbornoj tribini, Dačić je dodao "da su se mnogi uplašili ove koalicije".

"Mislili su da nećemo preći cenzus, a sada, u ovom momentu jedino je igrati na sigurno zaokružiti broj pet", dodao je on.

Dačić je podsetio da je njegova stranka vladala "kada je bilo najteže" i dodao da je "ponosna na ono što je uradila dok je bila na vlasti, na Dejtonski sporazum, na stvaranje Republike Srpske, na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN".

"Danas je Srbija u opasnosti da joj otmu deo teritorije", rekao je

on, dodavši da "nema vlasti za koju će SPS-PUPS-JS prodati ovu državu".

Govoreći o ekonomskoj i socijalnoj situaciji, predsednik socijalista je naveo da je Srbija zemlja u Evropi sa "najvećom stopom nezaposlenosti", pa je pozvao "one koji su na vlasti od 2000. godine da predaju vlast što pre dok se do kraja ne izbrukaju".

On je obećao da će "Srbija biti država socijalne pravde samo ukoliko na izborima 11. maja ujedinimo sve naše snage".

Predsednik PUPS Jovan Krkobabić je obećao, ako na izborima pobedi ova koalicija, da će odmah povećati penzije za 50 odsto, vratiti besplatno zdravstvo i sva prava koja su ukinuta invalidima.

Lider JS Dragan Marković Palma je naveo rezultate izgradnje, pre svega u oblasti komunalne infrastrukture, u turizmu, prosveti i sportu u Jagodini, gde je predsednik opštine.

On je rekao da svako novorođenče u Jagodini dobija 200 evra, pomoć dobija i svako četvrto dete u porodici, cene komunalnih usluga nisu se menjale četiri godine, kao ni šmestaja u predškolskim ustanovama.

Kandidat za premijera ove koalicije Milutin Mrkonjić podsetio je da su prioriteti SPS-PUPS-JS poljoprivreda, energetika i saobraćaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS bi sa SRS i DSS, pa i sa DS ako ga odobri DSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2008

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi socijalisti posle izbora želeli u koaliciju sa radikalima, ali da Srpska radikalna stranka neće sa SPS-om..."Zato socijalisti čekaju Vojislava Koštunicu i plan da se formira Skupštinska većina", kazao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić: Pravda za svakog!

Izvor: Mondo, 05.Maj.2008

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak uveče u Jagodini da će koalicija SPS-PUPS-JS 'učiniti sve za Srbiju, a od Srbije traži da bude pravedna za svakoga čoveka, na isti način i za seljake i za one koji su ostali bez posla i za bivše tajkune'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.