Čačić podneo ostavku, mora u zatvor

Izvor: Mondo, 14.Nov.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačić podneo ostavku, mora u zatvor

Hrvatski vicepremijer i ministar privrede Radimir Čačić podneo je danas ostavke na svoje funkcije u vladi. Presudom suda u Mađarskoj osuđen na 22 meseca zatvora zbog saobraćajne nesreće

Na konferenciji za medije održanoj u sedištu vlade, Čačić je izrazio žaljenje zbog dve žrtve saobraćajne nesreće u Mađarskoj, za koju je odlukom suda u Kapošvaru pravosnažno danas osuđen na 22 meseca zatvora, s time da mora da odleži bar polovinu kazne.

Prvostepena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << presuda bila je uslovna, odnosno 22 meseca zatvora, uslovno na tri godine. Milanović je naglasio da neće biti velikih rokada u vladi, ali će biti mininalnih rotacija.

Što se tiče funkcije u Hrvatskoj narodnoj stranci čiji je predsednik, Čačić je najavio da će se o tome sastati stranački organi.

Pozivajući se na mađrasku novinsku agenciju MTI, Hrvatska radiotelevizija (HRT) navodi da je sud delimično izmenio prvostepenu presudu nižeg suda iz juna 2012. kojom je Čačić bio osuđen na kaznu od godinu i deset meseci, uslovno na tri godine. Takođe je, navodi se, ukinuta preliminarna odluka o oslobađanju.

Mediji navode da se na tu odluku Čačić ne može žaliti, već da će u roku od mesec do dva morati da počne da služi zatvorsku kaznu.

Čačić je svojevremeno najavio odlazak iz politike ukoliko bude osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora.

Nesreća se dogodila početkom 2010. kada je na autoputu Nagykanisza - Budimpešta Čačić, vozeći 'krajsler", udario u škodu fabiju koju je vozila Katlin Liptak.

U toj nesreći poginule su njena 81-godišnja majka i 60-godišnji suprug.

Čačić u međuvremenu, krajem 2011. postao prvi potpredsednik Vlade Hrvatske.

On je od početka suđenja tvrdio da je vozio 125 kilometara na čas na putu na kome je dozvoljena brzina do 130 kilometara na čas, te da je pre udarca u škodu uleteo u oblak magle. Tužilaštvo je, s druge strane, tvrdilo da je Čačić vozio prebrzo i da nije prilagodio vožnju uslovima na autoputu.

Predsednik Vlade Zoran Milanović danas u Saboru nije želeo da komenatriše presudu rekavši da će to učiniti kada dobije potpunu informaciju o tome.

(MONDO/Agencije Foto: Beta/Hina, arhiva)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski vicepremijer Čačić podneo ostavku

Izvor: Akter, 14.Nov.2012

Hrvatski vicepremijer i ministar privrede Radimir Čačić podneo je danas ostavke na svoje funkcije u vladi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.