Bujošević novi urednik Politike

Izvor: B92, 07.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujošević novi urednik Politike

Dragan Bujošević (FoNet, arhiv)

Beograd -- Novinar Dragan Bujošević imenovan je danas za glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Politika.

Bujošević je na taj položaj imenovan na telefonskoj sednici Skupštine osnivača preduzeća Politika novine i magazini (PNM), a izabran je kao jedan od četvorice kandidata koji su ušli u uži izbor.

Bujošević, Žarko Rakić, Milan Mišić i Rajko Đurić ušli su u najuži krug od 16 kandidata koji su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavili za mesto glavnog i odgovornog urednika Politike.

Bujoševića je za mesto glavnog i odgovornog urednika predložila tročlana komisija, koju su činili Verner Herić, zamenik generalnog direktora PNM, Jovan Simić, zamenik predsednika Skupštine PNM, i Predrag Mihajlović, član Skupštine PNM.

Janjićijević ipak ostaje

Skupština PNM je, međutim, donela i odluku da dosadašnji generalni direktor Srđan Janićijević, koji je podneo ostavku na to mesto, nastavi da obavlja istu dužnost do daljnjeg, „zbog potreba poslovanja i završetka plana poslovnog preokreta u preduzeću".

"Čast je biti izabran za glavnog i odgovornog urednika Politike, ali to je i velika obaveza, pogotovo sada kada preti globalna ekonomska kriza i kada su tiraži novina u celom svetu ugroženi", rekao je novoimenovani urednik Politike.

On podseća da je Politika do sada uvek uspevala da prebrodi svoje najteže trenutke i nađe izlaz.

"Kada je Politika uspela da se povrati iz sunovrata u vreme Slobodana Miloševića, siguran sam da ima budućnost", rekao je Bujošević.

Dragan Bujošević je rođen 1954. u Beogradu, gde je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Radio je u dnevnom listu Politika, i u nedeljniku NIN, kao novinar i zamenik glavnog urednika od 1999. godine. Bio je i glavni urednik nedeljnika Evropljanin.

Povremeno je radio kao komentator za Glas Amerike i program BBC-ja na srpskom, radio Vestgerman iz Kelna, kao i za mnoge radio i TV stanice u Srbiji.

,

Od 2001. godine uređuje i vodi političku emisiju "Nije srpski ćutati" prvo na BK televiziji, a potom na televiziji Enter.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.