Bujošević novi urednik Politike

Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujošević novi urednik Politike

Novinar Dragan Bujošević imenovan je danas za glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Politika. Od 16 kandidata koliko se prijavilo na konkurs za glavnog i odgovornog urednika Politike, u najuži izbor su ušli Dragan Bujošević, Žarko Rakić, Milan Mišić i Rajko Đurić.

Izbor je obavila tročlana Komisija sastavljena od dva člana Skupštine Politika novine i magazini iz redova domaćeg suvlasnika i zamenika generalnog direktora Politika novine i magazini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Javni konkurs za izbor glavnog i odgovornog urednika raspisan je na inicijativu Upravnog odbora Politika a.d. s tim da se pre imenovanja o kandidatima izjasni i redakcija.

Novinari redakcije "Politike" sa najviše - 57 glasova podržali su dugogodišnjeg novinara Milana Mišića za glavnog i odgovornog urednika tog lista.

Javni konkurs je raspisan pošto je Skupština zajedničkog preduzeća smenila Ljiljanu Smajlović, a na njeno mesto je, za vršioca dužnosti, postavljen je Radmilo Kljajić, kao najstariji član kolegijuma.

Na istom skupu generalni direktor preduzeća PNM Srđan Janjićijević je podneo ostavku s tim što će on tu dužnost obavljati do izbora novog.

Novoizabrani glavni urednik "Politike" je izjavio da mu je čast što je izabran na to mesto:

"Čast je biti izabran za glavnog i odgovornog urednika Politike ali to je i velika obaveza, pogotovo sada kada preti globalna ekonomska kriza i kada su tiraži novina u celom svetu ugroženi", rekao je Bujošević.

On je rekao da je "Politika" do sada uvek uspevala da prebrodi svoje najteže trenutke i nađe izlaz.

"Kada je Politika uspela da se povrati iz sunovrata u vreme Slobodana Miloševića, siguran sam da ima budućnost", rekao je Bujošević.

Dragan Bujošević je rođen 1954. u Beogradu, gde je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Radio je u dnevnom listu "Politika", i u nedeljniku NIN, kao novinar i zamenik glavnog urednika od 1999. godine. Bio je i glavni urednik nedeljnika "Evropljanin".

Povremeno je radio kao komentator za Glas Amerike i program BBC-a na srpskom, radio Westgerman iz Kelna kao i za mnoge radio i TV stanice u Srbiji (ANEM, B92).

Od 2001. godine uređuje i vodi političku emisiju "Nije srpski ćutati" prvo na BK televiziji, a potom na Enter televiziji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.