Amerika želi da pomogne Srbiji

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Amerika želi da pomogne Srbiji"

Beograd -- Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković sastao se u Beogradu s američkim ambasadorom za međunarodne religijske slobode Semjuelom Braunbekom.

Marinković je posle sastanka rekao da SAD žele da uključe verske lidere iz regiona u proces pomirenja i rešavanje političkih problema.

On je rekao da će okupiti verske lidere iz regiona kako bi se mnogi politički problemi u regionu što pre rešavali i kako bi region mogao da nastavi što brže evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << integraciju.

Braunbek i Stejt department su pohvalili visok nivo poštovanja religijskih prava u Srbiji.

"Amerika želi više uticaja ovde. Zainteresovani su da pomognu Srbiji u rešavanju političkih problema i da ovde dovedu što više investicija", rekao je Marinković.

Oni su na sastanku razgovarali i o problemima i zaštiti verske baštine na Kosovu, rečeno je novinarima.

Američki ambasador za međunarodne religijske slobode Semjuel Braunbek će posetiti i Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Albaniju i Holandiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marinković: SAD žele da pomognu Srbiji u rešavanju političkih problema i pitanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Nov.2019

„SAD žele više uticaja u Srbiji i zainteresovane su da pomognu u rešavanju političkih problema i pitanja“, izjavio je potpredsednik skupštine Srbije Vladimir Marinković nakon sastanka sa delegacijom američkog Stejt departmenta koju je predvodio ambasador za međunarodne religijske slobode...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Potpredsednik Skupštine Srbije: SAD žele da uključe verske lidere u proces pomirenja u regionu

Izvor: Danas, 11.Nov.2019

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković rekao je danas u Beogradu nakon sastanka sa američkim ambasadorom za medjunarodne religijske slobode Semjuelom Braunbekom da SAD žele da uključe verske lidere iz regiona u procesa pomirenja i rešavanje političkih problema. Članak Potpredsednik...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.