Potvrđena optužnica protiv roditelja dečaka koji je ubio drugare i čuvara u Ribnikaru

Izvor: B92, 27.Dec.2023, 15:00

Potvrđena optužnica protiv roditelja dečaka koji je ubio drugare i čuvara u "Ribnikaru"

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv oca i majke K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Izjavljena je samo jedna žalba.

Kako je potvrđeno Tanjugu danas u Višem sudu u Beogradu, pored toga, optužnicom se ocu dečaka stavlja na teret teško delo protiv opšte bezbednosti, dok se njegovoj majci na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Drugostepeni sud je odbio žalbu branioca trećeoptuženog i potvrdio rešenje o potvrđivanju optužnice, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja.

Pored oca V.K. i majke M.K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu N.M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud V.K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku M.K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R.I. i instruktora u tom klubu N.M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

V.K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte bezbednosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka M.K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R.I. i instruktor u tom klubu N.M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BLIC" SAZNAJE Potvrđena optužnica protiv roditelja dečaka ubice, čeka se početak suđenja

Izvor: Blic, 27.Dec.2023

Apelacioni sud u Beogradu, potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koja je podignuta protiv oca i majke dečaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počinio jezivi masakr u kom je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.