Izvor: Beta, 18.Maj.2023, 10:53

Stočari pozivaju mlekare: Poklanjamo 2,4 tone mleka da prerade u humanitarne svrhe

Poljoprivrednici Milan Pajić iz Badovinaca i Slobodan Brkić iz opštine Bogatić pozvali su mlekare da prerade 2,4 tone mleka koje će pokloniti da ga ne bi prosuli jer su im mlekare otkazale otkup, preneo je danas N1."Prijatelj Milan Pajić, stočar iz Badovinaca i ja trenutno imamo oko 2,4 tone sirovog mleka. Od juče nam je mlekara obustavila otkup. Nek se javi mlekara kojoj ćemo pokloniti ove 2,4 tone, da preradi u humanitarne svrhe", rekao je Brkić iz sela Glušci, u opštini Bogatić.Dodao je da oni kao proizvodjači nepreradjeno mleko ne smeju da poklone."Ako već propadamo, da propadnemo kulturno, dostojanstveno i humano", rekao je on.Svakog dana Pajić i Brkić imaju po 650 litara neprerađenog mleka.Ova količina od 2,4 tone je dvodnevna i ukoliko je ne preuzme neka mlekara, moraće da ga bace."Hoćemo da poklonimo bilo kojoj mlekari ovu količinu mleka, da ga preradi i pokloni u humanitarne svrhe", rekao je Brkić.Mlekara im je, kaže, obustavila otkup u utorak 16. maja, delom zbog protesta, a delom što ovi stočari nisu pristajali da im mlekara plaća manje od dogovorene cene po litru."Nismo prihvatili da nam mleko, isporučeno u aprilu, sada plati po pet dinara nižoj ceni po litru. Kažite nam po kojoj ceni ...
Pogledaj vesti o: Poklanjamo

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Poklanjaju 2,4 tone mleka u humanitarne svrhe: "Ako već propadamo, da propadnemo humano"

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2023

Poljoprivrednici Milan Pajić iz Badovinaca i Slobodan Brkić iz Bogatića pozvali su mlekare da prerade 2,4 tone mleka koje će pokloniti da ga ne bi prosuli jer su im mlekare otkazale otkup.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.