Bura

Izvor: Domino Magazin, 26.Jan.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bura

Poklanjamo karte za Kolosej

Ekranizacija Šekspirove „Bure“, priča o osveti, ljubavi i oproštaju začinjena magijom i komedijom, u kojoj glavnu ulogu igra dobitnica Oskara Helen Miren, 27. januara biće premijerno prikazana  u multipleksu „Kolosej“.

Rediteljka „Bure“ je Džuli Tejmor, autorka filmova Frida i Across the Universe. Tejmor ima iskustva i u  ekranizaciji Šekspirovog dela (Tit prema Šekspirovom Tit Andronik 1999. godine) i u pozorišnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << režiji (prva žena nagrađena „Tonijem“ za režiju mjuzikla „Kralj lavova“).

„Bura“ je poslednje delo koje je Šekspir napisao, sa više magije nego što je ima u bilo kom drugom njegovom delu. Komedija prati sudbinu prognanog milanskog vojvode Prospera koji vlada magičnim ostrvom. U trenutku kada mu se ostvari prilika da se osveti, podiže buru koja će na ostrvo dovesti nove junake i promeniti živote njegovih stanovnika.

U verziji Džuli Tejmor čarobnjak Prospero postao je čarobnica Prospera u ulozi Helen Miren, čime je priča dobila drugačiji kontekst i svežinu. U ostalim ulogama su Felisiti Džouns, Đimon Honsu, Alfred Molina, Rasel Brend.

Megacom Film i Domino Magazin poklanjaju 2x2 karte za film Bura 27.01. u 17.45h u Multipleksu Kolosej. Pošaljite mail na karte @ dominomagazin.com

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.